Belediye eski Başkanı Hasan Balaman Ticaret ve Kültür Merkezi'ndeki gelişmelerle ilgili olarak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı eleştirdi. Balaman konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Düşündükçe diyorum ki keşke Yusuf Ziya Günaydın ITKM'yi bitiremediğini görünce Çarşamba Pazarı esnafını yeni Köy Garajı'na taşımışken orayı kocaman bir kent meydanı yapıp bıraksaydım. Yusuf Ziya Günaydın orayı tıkadı ve yaptırmıyor. Böyle yapacağını da kestirebilseydim inanın Kent Meydanı yapardım. Ama şu anda resmen tıkadı orayı. 5 Ekim 2011'de bitecekti hani? Yusuf Ziya Günaydın Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi yeni bir projeymiş gibi ve hatta kendi döneminde başlatılmış gibi geçtiğimiz aylarda imza törenleri yaptı, sorunları çözdüm dedi.

Olmayan sorunları sorun haline getirdi ve gazetelere boy boy manşetler sunarak açıklamalarda bulundu. Bugün 21 Kasım ve hala çakılan bir çivi yok. Trafolar engel dedi, kaldırıldı ve yine hiçbir şey yok. Isparta halkı çok iyi biliyor.
 
Yusuf Ziya Günaydın geçen dönem nasıl Çarşamba pazarının önünü tıkadıysa, Ticaret ve Kültür Merkezinin de önünü tıkadı.

İmza töreninde de 43 tane dükkan aldım dedi. 1 lira para vermedim dedi. Dükkanları göster dedik, gösteremedi. En sonunda baktık ki plan değişikliği sonucunda 1 cm bile belediyeye karşılıksız ücretsiz iş yeri almış değil. 43 tane işyeri karşılığı müteahhite sağlanan rant karşılığında hileli bir şekilde yapılmış.

Isparta halkını kandırıyorsun. Yapacak bir şey olmadığından dolayı yol çizgileri var, boyama yapıyor. Bakın ben nasıl yaptım diye haber yaptırıyor. Asfalt yapmak, çöpü toplamak suyu akıtmak, yolları yapmak, belediyeciliğin asli vazifesidir. Sen bunun dışında neler yapıyorsun anlat bakalım. Hani merkezlerin, hani otellerin, hani halı-kilim müzelerin Yusuf Ziya Günaydın, nerede bunlar?