Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi'nde Hasan Balaman'ı aday göstermekle büyük hata yaptıklarını itiraf etti; "boşuna kaybetmedik. Millet oy vermek istedi.
 
Biz 'istemiyoruz, verme dedik' şeklinde konuştu. Arınç, bu hatalarını 2Q14'te gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi'nde telafi edeceklerini söyledi; "Gül yüzlü; Isparta’ya gül gibi bir aday çıkaracağız. Kusurumuzu affettireceğiz" dedi. 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi'nde o dönemki mevcut Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın tekrar aday gösterilmesinin 'hata' olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) en zirvesinden de onaylandı. Süleyman Demirel Üniversitesi'nin 2011-2012 Akademik Yılı'nda ilk dersi vermek; Türkiye'nin en iyi Merkezi Radyasyon Onkolojisi ve Nükleer Tıp genel şemsiyesi altındaki PET BT'nin açılışını yapmak üzere Isparta’ya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hasan Balaman hakkında çok ağır ithamlarda bulundu.
 
DOĞRU SÖZE NE DENİR HATA YAPTIK AFFETTİRECEĞİZ
 
Saat, 18.30'da Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AKP) ziyaret eden Arınç, Hasan Balaman'ı tekrar Belediye Başkanı Adayı göstermekle hata yaptıklarını itiraf etti. İyi bir Belediye Başkanı Adayı olsa idi 2009 Mahalli İdareler Seçimi'ni Isparta’da kaybetmeyeceklerini anlatan Arınç, şu şok sözleri kullandı:
"İyi bir Belediye Başkanı Adayı koysaydık, sonuç böyle olmazdı. Doğrusu bu. Doğru söze nedir? Sa-dece alkışlanır. Biz boşuna kaybet-medik. Millet oy vermek istedi. Biz 'yok istemiyoruz, verme' dedik."
 
2014 SÖZÜ GÜL YÜZLÜ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI GELECEK
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2014 Mahalli İdareler Seçimleri'nde gül yüzlü, Isparta’ya gül gibi bir aday göstereceklerini de ifade ederek, "kusurumuzu bu şekilde affettireceğiz" dedi.
 
NE OLMUŞTU
 
29 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde 2004- 2009 Dönemi Belediye Başkanı olan Hasan Balaman tekrar aday gösterilmişti. AKP, bu seçimi kaybetmişti. Şu anki Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday olmuş yüzde 38,7 oranında oy almıştı. Aldığı oy sayısı ise 40 Bin 759 olmuştu. AKP'nin II. kez aday gösterdiği Hasan Balaman ise yüzde 31,9'da kalmıştı. 33 Bin 476 oy alan Hasan Balaman AKP'ye yerel iktidarı kaybettirmişti. Belediye'de yerel iktidarı Hasan Balaman yüzünden kaybeden AKP, İl Genel Meclisi'ni ise kazanmıştı. Bu alanda Adalet ve Kalkınma Partisi, en yüksek oy oranına ulaşmıştı.