Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kanal 32’de yayınlanan Basın Kulübü programında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Gazeteci Mehmet Erçakır’ın sorularını yanıtlayan Başkan Günaydın, hem adaylık süreciyle hem de ittifakla ilgili değerlendirmede bulundu.

SÜRPRİZ OLDU, HEYECANLANDIM

Ankara’da MHP Genel Merkezine bazı meclis üyeleri ile birlikte gittiğini belirten Belediye Başkanı Günaydın, “ Isparta ile ilgili bir takım projelerimi anlatıyordum. Sayın Genel Başkanımız birden Isparta’da adayım sensin dedi. Çok heyecanlandım, dilim tutuldu. Öylece baka kaldım.Cinsel Sohbet Hattı O an üzerime çok ciddi bir sorumluluk yüklendiğini düşündüm. Tıpkı üçüncü dönem adaylığımın açıklandığı gün gibi duygular yaşadım. Hatırlarsanız bir 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasında genel başkanım adımı hiç beklenmedik bir anda Atatürk Stadyumunda açıklamıştı. Isparta’ya güzel projeler yaptık.

Bunun karşılığında genel başkanım bu projelerin devamı noktasında beni yeniden aday gösterdi. Gururlandım, onur duydum. Genel Başkanımız Isparta’yı çok yakından takip ediyor. Isparta’nın sürekli geliştiğini ve değiştiğini gördüğünü söyledi. Hatta o sırada bir meclis üyemiz ‘efendim bu konuyu basınla paylaşabilir miyiz?’ diye sordu. Elini masaya vurarak ‘tabi ki paylaşacaksınız. Ben bu adaylığı açıklıyorum, bunu herkesle paylaşın. Yoksa bu makamda bulunmamın anlamı yok’ dedi”


İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
İttifak konusunda da çeşitli açıklamalar yapan Başkan Günaydın, “İttifak bugün herkesin konuştuğu bir şey. Ankara’da şu an iki partinin temsilcileri çeşitli görüşmeler yapıyorlar. Prensipte anlaşıldığı yönünde haberler yayınlandı. Tabi ki bu konu genel merkezlerin takdiridir.

Bizim genel başkanımız her zaman önce ülkem ve milletim sonra partim diyen bir genel başkandır. Sayın genel başkanımız ne düşünürse memleket sevdası için vatan sevdası için düşünür. Biz genel başkanımızın kararına her zaman saygı duyduk bundan sonra da saygı duymaya devam edeceğiz. İttifak konusunda genel başkanımızın aldığı karar hepimizin başının üstünedir” diye konuştu.


ONLAR BANA OY VERMESİNLER
Türkiye’nin 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi yaşadığını da hatırlatan Başkan Günaydın,  “Bize de operasyon yaptılar. Sonradan anlaşıldı ki bunlar bu vatan hainleri hep bunu yapan. Buradan açıkça söylüyorum. Bir tane oy gelmesin bana bu fetöcülerden. Onlar vatan haini. Ben bunlardan gelecek oyla seçileceksem eksik olsun hiç seçilmeyeyim daha iyi” dedi.

Günaydın daha sonra 1999-2004 yılları dönemiyle 2009-2014 yılları arasındaki başkanlık projelerini açıkladı. Çayboyundan, katı atık düzenleme tesisine, Gökçay’dan ISBAŞ’a, alt yapıdan parklara., müzelerden asfalta, eğitimden Pazar yerlerine kadar Isparta’da gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Günaydın mevcut dönemde yapılan çalışmalar ile yeni dönem projelerini önümüzdeki hafta yeni bir canlı yayınla açıklayacağını duyurdu.