Akçil bayram kutlamasında: ''Bu bayram siz dostlarımızdan ayrı Bagladeşli yetim kardeşlerimizle birlikteyiz... Kardeşlerimizle birlikte bayramınızı kutluyoruz. BAYRAMINIZ MüBAREK, DUALARINIZ BiZLERLE BERABER OLSUN. ALLAH'A EMANET OLUN.'' 

“VEKALETLE VERDİĞİNİZ  KURBANLARINIZI MUHTAÇLARA ULAŞTIRIYORUZ”  

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, kurban organizasyonu ile ilgili bilgiler verdi. Akçil, açıklamasında; “24 yıldır Kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli 6200 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Kurban bedelinin 620 TL olarak belirlendiği kampanya kapsamında geçen yıl toplamda 72 bin civarında kurban kesen İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor” dedi. 

“BİZİ UMUTLA BEKLİYORLAR” 

İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın 2017 yılı Kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 89 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracağını vurgulayan İl Temsilcisi Akçil; “Bu yıl da kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atılacak.  

5 KITADA KURBAN  ORGANİZASYONU 

Afrika’dan Balkanlar ve Güneydoğu Asya'ya Ortadoğu'dan Latin Amerika'ya beş kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşacak olan İHH’nın bu yıl kurban çalışmaları için ziyaret edeceği ülke ve bölgeler şunlar: Abhazya, Acara, Adıgey, Afganistan, Ahıska, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş (Arakan), Bangladeş, Bolivya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burkina Faso, Cezayir, Çad, Çeçenistan, Doğu Türkistan, Etiyopya, Endonezya, Fas, Filipinler – Moro, Filistin (Gazze), Filistin (Batı Şeria), Fil Dişi Sahilleri, Fiji, G.Afrika, Gana, Gine, Güney Sudan, Gürcistan, Haiti, Hindistan, Irak, İran, İnguşetya, Karadağ, Karaçay, Kabardağ, Kazakistan, Kamerun, Kenya, Kırgızistan, Komor Adaları, Kosova, Kırım, Libya, Lübnan, Makedonya, Macaristan, Malavi, Mali, Mısır, Moritanya, Myanmar (Burma), Myanmar (Arakan), Nepal, Nijer, Osetya, Pakistan, Romanya, Ruanda, Senegal, Sırbistan-Preşova, Sırbistan-Sancak, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan Darfur, Sudan Kesele, Sudan Hartum, Suriye, Tanzanya, Tayland, Tunus, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Vanuatu, Vietnam, Yemen ve Zimbabve” dir.  

KURBANLIKLAR NASIL KESİLİYOR? 

Kurbanlıklar İHH görevlilerince kesim yapılacak olan ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır. Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir. Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır. Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir.  

KURBANINIZI NASIL BAĞIŞLAYABİLİRSİNİZ? 

Hesap numaralarımız: Isparta İnsanı Yardım Derneği’nin Kuveyt Türk Katılım Bankası Isparta Şubesindeki İBAN No. TR7700 2050 0009 1230 1890 001 nolu hesaba vekaletle kurban bedelini yatırarak veya Vakfımızın Cumhuriyet Caddesi 1741 sokak No.7 – Isparta adresinde bulunan merkezine gelerek elden bağış yapabilirsiniz veya Isparta İHH’yı arayarak 0542 487 32 76 veya 0535 352 76 72 nolu telefonlardan talepleriniz doğrultusunda İHH ekipleri sizi ziyaret ederek makbuz karşılığında bağışlarınızı alabiliyor. Makbuzsuz hiçbir şekilde hiçbir bağış kabul edilmemektedir”  

“KURBANLARINIZI MÜSLÜMAN  KARDEŞLERİMİZE ULAŞTIRACAĞIZ”  

Ben de, İHH Isparta Temsilcisi olarak, Genel Merkezimizin talep ve direktifleri doğrultusunda Bangladeş’e geldim.Vakfımıza vekalet verilen kurbanları keserek Müslüman kardeşlerimize ulaştırıyoruz inşallah” dedi.