BANKA MÜDÜRÜ İNTİHAR ETMİŞTİ
MAĞDUR 1.2 MİLYON PARASININ ÖDENMESİNİ İSTİYOR

Isparta'da 2016 yılında bir bankanın şube müdürü olarak görev yaparken Isparta-Burdur dağ yolunda ormanlık alanda başından vurulmuş halde ölü bulunan A.U’nun bazı müşterilerin hesaplarından zimmetine para geçirdiği iddia edildi. Yaklaşık 30 müşterinin hesaplarından para aktarıldığı tespit edilirken, bir müşterinin ise tam 1 milyon 80 Bin doları kayıplara karıştı.

Isparta’da özel bir bankanın müdürü olarak görev yaparken 2016 yılı Ekim ayında başından vurulmuş halde ormanlık alanda ölü bulunan A.U’nun çalıştığı bankadaki müşterilerin hesaplarından başka hesaplara para aktardığı iddia edildi. Yaklaşık 30 banka müşterisinin mağdur olarak bankaya başvurduğu öğrenilirken, en büyük mağduriyeti ise Burdurlu 69 yaşındaki Ahmet Çelik yaşadı. Ahmet Çelik’in 1 Milyon 80 Bin doları çeşitli hesaplara geçirildi. Ahmet Çelik, 2 senedir parasının geri ödenmediğini belirterek, “Kanuni ve resmi paramı banka halen daha vermiyor. Mağduriyetim giderilmiyor’ dedi.

Banka müşterisi olan ve 1 milyon 80 Bin Doları farkıl hesaplara aktarılan Ahmet Çelik, avukatı ve bilirkişi heyetiyle birlikte bir kez daha bankanın kapısını çaldı. Banka yetkililerinde mağduriyetinin biran önce giderilmesini talep eden Ahmet Çelik, konu hakkında şu ifadelere yer verdi: ‘Şahsım uzun yıllar Almanya’da çalıştıktan sonra biriktirdiğim 1 milyon 294 bin dolar paramı uzun süredir tanışıklığım olan A.U’nun çalıştığı bankasına yatırdım.  

2016 yılı Ekim ayında paramın günü dolunca çekmek istedim. Ancak bir türlü A. U. paramı vermedi. Beni hergün çeşitli bahanelerle oyaladı. İntihar ettiği gün paramı yatırmasını bekliyordum. Sabahtan Burdur’da ki bir bankaya gittim ve hesaplarımı kontrol ettirdim. Sadece 200 bin dolar hesapta para olduğunu gördüm.

Müdürü aradım. 45 dakika sonra Burdur’da olacağını söyledi. Sonra banka yetkilileri ve şahsım müdürü devamlı aradık telefonumuza cevap vermedi.

Isparta’daki bankayı aradık, müdürün sabah saatlerinde bankadan ayrıldığını  söylediler. Onlarda telefon açmışlar ama ulaşamamışlar.  İlerleyen saatlerde ise intihar ettiğini öğrendik. Kendisiyle Burdur’da görev yaptığı dönemlerde tanıştık. Ben hesapta görülen 200 bin dolarımı çektim. Ancak geri kalan 1 milyon 80 bin dolarımı alamadım. 2 senedir bu banka benim paramı vermiyor.

Çok büyük mağduriyetler yaşadım. Paramın verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.