Isparta'da Bu Yıl İlk Defa Bir Kadın Avukat Baro Başkanlığı Seçimlerinde Aday Oldu. Gamze Budak, Bu Girişimi ile Isparta'da İlk Kadın Baro Başkan Adayı Olma Ünvanını Alırken, Seçimleri Kazanması Halinde Yine İlk Kadın Baro Başkanı Olma Ünvanını da Kazanmış Olacak.

14 Ekim tarihinde yapılacak baro başkanlığı seçimlerinde başkan adayı olan avukat Gamze Budak, Isparta'da ilk kadın baro başkan adayı olma cesaretini de göstermeyi başardı. Bugüne kadar böyle bir talepte bulunulmadığını üzülerek anlatan Gamze Budak, bunun erkek egemen bir toplumda yaşıyor olmamızın bir getirisi olduğunun altını çizdi. Seçimleri kazanması halinde yine ilk kadın başkan olma şansını da elde edeceğini söyleyen Budak, "Bundan dolayı mutlu ve gururluyum. Bugüne kadar hiçbir bayan arkadaşım baro başkanlığına aday olmamış. Bu maalesef erkek egemen bir toplumda yaşıyor olmamızdan ve sanki bu işleri sadece erkeklere başarabilir düşüncesiyle hareket etmemizden kaynaklanıyor. Halbuki gerçek bu değil. Bayanların el attıkları her türlü işi başarıyla noktalayacaklarını biliyoruz. Örneğin Anayasa Mahkemesi Başkanı kadın, Danıştay Mahkemesi Başkanı kadın. Bence kadınlarımızın her şeyden önce cesaretli olmaları, başarabileceklerine inanmaları ve ellerini taşın altına koymaları gerekiyor" diye konuştu.

Başkanlığa aday olma gerekçesini anlatan Gamze Budak, öncelikle mesleki saygınlığı topluma kazandırmayı hedeflediğine dikkat çekti. Toplumun avukatlık mesleğine olan olumsuz düşüncelerini değiştirmek istediğini kaydeden Budak, "Savunma mesleğinin hak ettiği saygıyı kazanmasını sağlamak istiyorum" dedi. Bunun yanında mesleki dayanışmayı sağlamak, Isparta Barosu olarak her türlü aktivite veya toplumsal olaylarda etkin halde olmayı amaçladığını belirten Budak, "Baro başkanlığı aslında en önemli sivil toplum kuruluşu. Ancak çok yerde sesimizi duyurmayı başaramıyoruz. Çalışmalarım içinde bunu da aldım" dedi.

Baro başkanlığı seçimlerinde 4 başkan adayı yarışacak. Başkanlığa Faik Yıldız, Mehmet Çelebi, Nuri Altuğ ve Gamze Budak'ın aday olduğu belirtildi. (İhlas Haber Ajansı)