Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı, Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Halk Oyunları yarışmaları, Milli Eğitim Çalışanları Spor Salonunda yapıldı.

Yarışmaları; Vali Memduh Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, okul müdürleri, öğretmenler ve salonu tamamıyla dolduran veliler izledi.

Geleneksel küçükler kategorisinde 6, geleneksel yıldızlar kategorisinde 4, stilize küçükler kategorisinde 2, stilize yıldızlar kategorisinde 1, stilize yaygın eğitim kurumları kategorisinde 1, geçler kategorisinde 3, geleneksel yaygın eğitim kurumları kategorisinde 2 ve stilize gençler kategorisinde 3 olmak üzere toplamda 22 ekibin katıldığı halk oyunu yarışmaları öncesinde protokol konuşmaları yapıldı.

Yarışmalar öncesinde protokol konuşmaları yapıldı.

Katılımın yeterli olmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz; “Halkoyunları kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması bakımından çok önemli, çünkü bizi biz yapan değerleri yansıtıyor. Sevincimizi, üzüntümüzü halkoyunları ile yansıtıyoruz. Önümüzdeki sene okullarımıza daha fazla destek vererek katılımın çoğalmasını sağlayacağız” dedi.

“BU ÇOCUKLAR İÇİN HER ŞEY YAPILIR,

BU ÇOCUKLARLA HER ŞEY YAPILIR”

‘Ben bu çalışmayı çok önemsiyorum’ diyen Vali Memduh Oğuz; “Bu çalışmayı teşvik ettiğimi, emeği geçenlere teşekkür ettiğimi söylemek istiyorum. Bu noktaya gelinceye kadar çok emek verdiniz, ayağa kalkıp iki adım bu oyunu oynayamayanlar bunu bilemezler. Bir oyunu oynayabilmek, sonra onu yarışmada sergileyebilecek hale gelmek çok büyük gayret ve emek ister, yüksek bir zekâ, yüksek bir irade ister. O bakımdan bu yarışmaya katılan herkesi tebrik ediyorum. Öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve onları teşvik eden velilerimizi tebrik ediyorum

Gözleri cıvıl cıvıl, yerinde duramıyorlar, akıllı, zeki ve kabiliyetli çocuklar. Geleceğimiz onların elinde, bu çocuklar için her şey yapılır, bu çocuklarla her şey yapılır. İl birincisi olan ekibi Isparta Valisi olarak özel ödülle ödüllendireceğim. Yarışmaya katılan bütün ekiplere başarılar diliyorum” dedi.

İl Hakem Kurulu Temsilcisi Ahmet Alper Deşik’in yarışma kurallarını hatırlatmasından sonra ekipler hakem heyetinin önünde bütün hünerlerini sergilediler.

Kıyasıya geçen yarışmada; geleneksel küçükler kategorisinde Nazmi Toker İlköğretim Okulu, geleneksel yıldızlar kategorisinde Yedişehitler İlköğretim Okulu, stilize küçükler kategorisinde Halıkent İlköğretim Okulu, stilize yıldızlar kategorisinde Gönen Süleyman Demirel İlköğretim Okulu, stilize yaygın eğitim kurumları kategorisinde Eğirdir Halk Eğitim Merkezi, geleneksel geçler kategorisinde Gönen Anadolu Öğretmen Lisesi, geleneksel yaygın eğitim kurumları kategorisinde Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ve geçler kategorisinde Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi il birincisi oldular. Dereceye giren ekipler başarılarını timsah dansı yaparak kutladılar.

İl birincisi olan ekiplere birincilik ödülleri Vali Memduh Oğuz tarafından verildi. İl birincileri Karaman’da yapılacak olan bölge halkoyunları yarışmasında ilimizi temsil edecekler.