Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlar arası 6. Proje Tabanlı Beceri Yarışması sergisi geçtiğimiz Çarşamba günü Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda açıldı. Söz konusu sergi 3 gün açık kaldıktan sonra dün sona erdi. Sergiyi gezen ve incelemelerde bulunan Jüri üyeleri ise yaptıkları değerlendirmede sunulan projeleri değerlendirerek birincileri belirledi.

     Dereceye giren projelerle ilgili olarak dün saat 10.00’da Öğretmenevinde ödül töreni gerçekleştirildi. Törene; Vali Memduh Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz jüri üyeleri ve projeleri dereceye giren okul yönetici ve öğrencileri katıldı.

    Törende ilk olarak projeleri dereceye giren okul yönetici ve öğrencilerine ödülleri verildi. Buna göre; ödül proje kategorileri ve kategorilerinde dereceye giren okullar şöyle;

ÜRETİM VE TEKNOLOJİ GRUBU

     Birinci: Keçiborlu Süleyman Demirel Üniversitesi  Teknik Lise ve Çok  Programlı Lisesi.

İkinci : Isparta IMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

Üçüncü : Senirkent Teknik ve  Endüstri Meslek Lisesi

Mansiyon : Isparta Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

TASARIM VE UYGULAMA HİZMETLERİ GRUBU

Birinci: Mrk. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam  Sanat Okulu

İkinci : Mrk. Kız Teknik ve Meslek Lisesi

Üçüncü: Mrk. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu

Mansiyon: Mrk. Ticaret Meslek Lisesi

BİLGİ VE İLETİŞİM HİZMETLERİ GRUBU

Birinci : Eğirdir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik Meslek Lisesi

İkinci   : Aksu Çok Programlı Lisesi

Üçüncü: Mrk. Kız Teknik ve Meslek Lisesi

Mansiyon:Merkez M. Albayrak Tic. Mes. Lisesi

SAĞLIK HİZMETLERİ GRUBU

Birinci :Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi

İkinci :Eğirdir Sağlık Meslek Lisesi

Üçüncü :Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi

Mansiyon: Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi

TURİZM  HİZMETLERİ GRUBU

Birinci   :Mrk. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu

İkinci     :Eğirdir Nafız Yürekli Otelcilik ve Tur. Meslek Lisesi

Üçüncü   :Eğirdir Kız Teknik ve Meslek Lisesi

Mansiyon :Isparta Turizm Eğitim Merkezi

     Ödüllerin verilmesinin ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz şunları söyledi; “2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve kurumlar arası 6. Proje Tabanlı Beceri Yarışması ilimizdeki kursiyerlerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri mesleki becerilerini kullanarak, girişimcilik, yaratıcı, zeka, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinci ile araştırmaya yönelmelerini, teşvik edilmelerini, proje hazırlama-uygulama deneyimi kazanmaları amacıyla 5 alanda yapılmıştır. Projelerin jüri üyeleri yaptıkları titiz değerlendirme sonucunda dereceye giren projeleri belirlemişlerdir. Ben öncelikle jüri üyelerimize teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi, Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve kurumlar arası 6. Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında geçen yıl bölgeye ev sahipliği yapmıştık ve buradan giden projemiz Türkiye genelinde derece almıştı. İnşallah bugün de buradan giden projelerimiz dallarında Türkiye derecesi alacaktır” dedi.

    Vali Memduh Oğuz da, ödül töreninde yaptığı konuşmada; “Ben öncelikle, bu beceri yarışmasında başarı gösteren öğrencilerin anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Okul yöneticilerini kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Bugün burada böylesine güzel projeleri ortaya koyan öğrenciler büyüdüklerinde ülkemiz için daha güzel projeler üreteceklerdir. Buna inancım tamdır” dedi.

     Tören, dereceye giren proje sahipleri ile Vali Oğuz’un fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

     67 proje arasında Proje Tabanlı Beceri Yarışması İl Elemeleri yapıldı. Bölge Finalinde birinci olan projeler 28 Mart-8 Nisan arasında Ankara ilinde yapılacak olan Türkiye finalinde değerlendirilecek ve 8 Nisan’da sonuçlar belirlenecek.