Yeni sisteme uygun Isparta’nın  ilk ve tek özel öğretim kursu olan Matematik Bilim Evi  eğitim çalışmalarına başladı. Sınava hazırlanan ve matematik öğrenmekte zorlanan gençler için ilimizde yeni bir umut kaynağı olan  Matematik Bilim Evi , Isparta’nın YGS ve LYS matematik net ortalamasını yapacakları özgün uygulamalar ile yükseltecek.Yirmi yıllık dershane tecrübesinin meyvesi olan Matematik Bilim Evi, başarıyı hedefleyen öğrencilerin ilgi odağı olarak kayıt almaya başladı. Çocukların matematiğe karşı olan tutumunu önemseyen kurum, seviyeye göre küçük gruplar oluşturup özel ders tadında matematik yöntemleri uyguluyor ve temeli yetersiz düzeyde olan öğrencilere sıfırdan başlayarak, yeniden bir kez daha okul müfredatı tekrarı yapıyor. Üniversite sınavlarında derece hedefleyen öğrenciler için de kendi düzeylerine uygun yoğunlaştırılmış çözümler üretiliyor.

Kurum Müdürü Hasret Değer, “Matematik Bilim Evi’nde samimi bir ortamda soru cevaplı dersler işleniyor. Okullarda sınıf içinde matematik sorusuna verdiği yanlış cevaptan dolayı kendisini yetersiz hissedebilen ve bu nedenle matematikten soğuyan öğrenciler için bu samimi ortam öğrenmede  çok önemli”  açıklamasında bulunurken,.

Matematik Bilim Evi kurucusu Selim Değer  de,“Yapılan araştırmalarda öğrencilerin yüzde 87’si matematik sorularından korkuyor. Soruları çözerken endişe taşıyorlar. Öğrenciler öğretmenin negatif yaklaşımı, kişisel yetersizlik hissi, kişisel engeller, matematik dersinde problem çözme, üniversite sınavında soruların zorluğu ve öğretmenin derste soru sorması gibi nedenlerden dolayı matematikten korktuğunu belirtiyor. Matematik Bilim Evi olarak hedefimiz matematiği zihinlerde kolaylaştırmak ve daha sempatik hale getirmektir. Çünkü bu sorunları yaşayan öğrenciler “Matematiği yapamadığıma göre ben akıllı değilim” diye düşünmeye başlar. Şayet çocuk matematik kaygısı ve matematiğe karşı önyargı geliştirdiyse işler iyice karışır. Çünkü artık matematik problemleri ile karşı karşıya kaldığında donup kalmaya başlar. Sahip olduğu bilgiyi hiç kullanamaz, transfer edemez hale gelir. Biz Isparta’da önyargıları kırmak için sahaya atıldık. Ünlü matematikçilerden oluşan kadromuzla matematik sevgisini ve başarısını artıracağız” dedi.

Matematik Bilim Evi’nin sunduğu  bir başka önemli  hizmet özelliği de öğrencilerine psikolojik destek sağlıyor olması. Matematik Bilim Evi, matematiğe karşı önyargılı ve öğrenemeyeceği  düşüncesiyle yetersizlik duygusu taşıyan  öğrencilere psikolojik hizmet  imkanı da sunmakta. Elif AKGÜL