11 Ocak'ta Isparta’ya 6 bakanla gelecek olan Başbakan Davutoğlu'nun partisinin kongresinden sonra STK'lar ve şehrin önde gelen isimleri ile toplantı yapacağı ve geceyi Isparta’da geçireceği öğrenildi.
 
11 Ocak'ta AK Parti'nin il kongresine katılmak üzere Isparta’ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kongre için gittiği illerde kalmama prensibini Isparta’da bozacağı öğrenildi. Isparta’yı geniş olarak ele alması beklenen Başbakan Davutoğlu'nun 11 Ocak Pazar günü öğleden sonra yapılacak partisinin ilk kongresinin ardından Barida Otel'de Isparta'daki sivil toplum örgütü yöneticileri ve şehrin önde gelenleri ile geniş katılımlı bir toplantı yapacağı öğrenildi.
 
Başbakan Davutoğlu'nun geceyi Isparta’da geçireceği, toplantının ardından görüşmelerini sürdüreceği de belirtildi. 11 Ocak'taki AK Parti İl kongresine Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfü Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gıda ve Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin de katılması bekleniyor.