Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Süleyman Demirel Üniversitesinin yeni akademik yılının açılışına katılarak ilk dersi vermek için Isparta'ya geldi.

Özel uçakla, eşi Münevver Arınç'la birlikte Süleyman Demirel Havalimanına gelen Başbakan Yardımcısı Arınç'ı Vali Memduh Oğuz karşıladı.

Arınç, daha sonra, Isparta Valisi Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Arınç, valilik şeref defterini imzaladı.

Isparta'nın tarihi ve kültürü, ilim ve manevi hayata katkıları, tarımdaki gelişmişliği, 50 bine yakın öğrencisi bulunan üniversitesinin eğitim ve kültür hayatına kazandırdıkları, yetiştirdiği devlet ve siyaset adamlarıyla çok ünlü bir şehir olduğunu ifade eden Arınç, ''Böyle bir şehri biraz gecikerek de olsa ziyaret etmekten mutlu oldum'' dedi.

Isparta'daki programının ardından Alanya'ya gideceğini belirten Arınç, ilçede yarın Hamdullah Emin Paşa ismiyle kurulan yeni vakıf üniversitesinin tesislerinin temel atma törene katılacağını kaydetti.
Arınç, ''Rahmetli annem Alanyalı olduğu için Alanya'yla yakından ilgileniyorum. İlk defa bir ilçede vakıf üniversitesi kuruldu. Bu üniversitesinin tarihi de geçmişi de çok önemlidir. Alanya'dan yetişmiş Hamdullah Emin Paşa isminde bir zatın kurduğu vakıf ve o vakfın sahibi olduğu gayrimenkullerin üzerine kurulan bir üniversitedir'' dedi.

Isparta'nın gelişmişliğini, yapılacak kamu yatırımlarını ve bugüne kadar getirilen hizmetleri Vali Oğuz'un gönderdiği dosyadan öğrendiğini söyleyen Arınç, açılışlara AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'la katılacağını bildirdi.

Bir gazetecinin ''1992'de kurulan üniversite ilk kez ilk dersi farklı bir isimden dinleyecek. Neler söylemek istersiniz?'' sorusu üzerine Arınç, şöyle konuştu:

''Burada bir gelenek var. Önemli, büyük devlet adamlarımızdan üniversiteye ismini veren sayın Süleyman Demirel'in hem eğitim-öğretim yılının başında hem de mezuniyet törenleri sırasında geldiğini, konuşmalar yaptığını ben de biliyorum. Bu kez davet edilmesine rağmen olabilir ki bir mazereti vardır veya öyle uygun görmüştür, katılmadılar. Ben davete olumlu cevap verdim. Böyle bir üniversitede konuşma yapmak benim için bir onurdur. Kendileri de olsaydı birlikte bulunurduk. Benim için bir görev oldu ve bu görevi sayın Başbakanımızdan izin almak suretiyle bir perşembe günü yerine getirmeye çalışacağım. Sayın Demirel'e de buradan saygılarımızı, selamlarımızı sunuyoruz.''

Vali Memduh Oğuz, ziyaretin anısına Başbakan Yardımcısı Arınç'a, Isparta Valiliğinin amblemi bulunan porselen tabak hediye etti.

Arınç, daha sonra, Vali Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve milletvekilleriyle Vali Konağı'nda yemek yedi.