2002 – 2007 yılları arasında Isparta Milletvekilliği yapan Avukat Recep Özel, Ak Parti tarafından 2011 – 2015 yıllarını kapsayan 24. Dönem Milletvekilliği için ikinci sıradan aday gösterildi.

Recep Özel için 2007'de 'bitti' gibi gözüken siyaset aslında yeni başlamıştı.

AKP listesinde 2.sırada yer alan eski Mİlletvekili Recep Özel, 2007 yılında liste dışı kaldığında şöyle bir diyalog yaşanmıştı.
Kendisi gibi liste dışı kalan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can'la birlikte Başbakan Erdoğan'dan randevu alan Recep Özel, makama girer. Başbakan, liste dışı kalan 2 vekili sitem edecekler havasında karşılar. Ama beklenmedik bir sözle karşılaşır.


Özel, 'Sayın Başbakanım bu parti bizi milletvekili yaptı, onur yaşattı. Şimdi de milletvekili adayı göstermedi. Size bize bu onuru yaşattığınız için teşekkür ederiz' der.


İşte bu söz Recep Özel için bitti gibi görülen siyasetin aslında yeniden başlangıç olmasına vesile oldu.
Milletvekilliği olmadığı bu dönemde avukatlık mesleğini icra eden Özel, bu sürede partiye hep hizmet etti. Bu arada Düzce Koordinatörü olarak görev yaptı. 

BİLGİÇ YİNE BİRİNCİ SIRADA

Isparta siyasetine Koca Reis sıfatıyla damga vuran, Demirel'in yol arkadaşı Saadettin Bilgiç'in oğlu Süreyya Bilgiç, yine liste başında yer aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilgiç'in Isparta 1.sıraya koydu, diğer milletvekillerini çizdi. Bilgiç, şahsına verilen bu onurdan duyduğu mutluluğu ifade ederek "Memleketimiz için hayırlı uğurlu etsin. Allah utandırmasın" dedi.