Başbakan Erdoğan'ın Isparta’ya uçak seferlerinin başlaması için THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu'ya talimat verdiği ve seferler için çalışmaların başladığı öğrenildi.

 

Birkaç kez başlayan ama bir türlü devam ettirilemeyen Isparta - İstanbul uçak sefer¬leri için yeniden umut doğdu.
 
Isparta’ya yeniden uçak seferlerinin başlaması için geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Hamdi Topçuyu arayarak talimat verdiği öğrenildi. 
 
Edinilen bilgilere göre, Başbakan Erdoğan'a Isparta nın uçak seferlerini ve İstanbul - Isparta uçak sefer-lerinin önemi ve ihtiyacı iletildi Başbakan Erdoğan bunun üzerine THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'yu ara-yarak, İstanbul - Isparta sefer-lerinin başlatılması talimatını verdi.
 
Topçu'nun Isparta’dan İstanbul'a seferleri yaz aylarında başlatmayı planladıklarını söylediği, bunun üzerine Erdoğan'ın çalışmalara hemen başlatılmasını istediği öğrenildi.
 
Başbakan'ın talimatı üzerine THY yönetiminin hemen çalışmalara başladığı, Anadolu Jet'in İstanbul - Isparta seferlerine başlaması için görüşmelerin başladığı bildirildi.
 
Anadolu Jet yetkililerinin rapor hazırlamak için bir hafta önce Isparta’ya gelerek ilgililerle görüştüğü, hazırlanacak rapora göre seferlerin ne zaman başlayacağının belli olacağı belirtiliyor.
 
Edinilen bilgilere göre İstanbul - Isparta uçak seferlerinin 2013 yılının Mart ayında başlaması bekleniyor. Seferlerin ise haftada 4 gün olmasının planlandığı öğrenildi.