Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantıları bugün başladı. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.


BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “ISPARTA TARİHİ İÇİN HAYIRLI BİR KARARA İMZA ATACAĞIZ”
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, toplantı gündem maddelerinin 14. Sırasında yer alan ve imara yeni açılan alanlarda içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının döşenmesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Başdeğirmen açıklamasında; “Bu gündem maddesi Isparta’mız için son derece önemli bir konu. İnşaallah Cuma günü bu konuda hayırlı bir karara imza atacağız. Zira, böyle bir karar alarak uzun zamandır ve hatta Isparta tarihinde olmayan bir çalışmayı başlatmış olacağız.


“ASFALTLAR ARTIK KESİLMEYECEK”
Bilindiği gibi, ilimizde yıllardır imara açılan bir alanın üzerine konut yapıldığında konut sahibi içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu gibi alt yapılar için konutun önünden geçen asfaltı kesiyor ve yarıyordu. Tabi Belediye olarak bunun bedelini belediyemize ödüyordu. Ödemesi sorun değil de, oradan geçen asfaltın yarılması ve hasar görmesi bize daha fazlaya mal oluyordu. İnşaallah bu alacağımız kararlı böyle olumsuzluklara son vereceğiz.


“BUNDAN BÖYLE HER ARSANIN GİRİŞİNDE BUNLAR OLACAK”
Belediye olarak; bundan sonra imara açılan her parselin girişine içme suyu hattı, kanalizasyon hattı ve yağmur suyu hattı koyacağız. Vatandaş, yeni imara açılmış bir alana konut yaptığında asfaltı kesmek zorunda kalmayacak. Yapmış olduğu konutuna içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu gibi giderlerini konut parselinin hemen yanındaki girişe bağlayarak olayı bitirmiş olacak. Böylece, ne asfaltı kesmek zorunda kalacak ne de biz o asfalt için masraf yapmak zorunda kalmayacağız.


“BİZE ÖDENEN 2 BİN 800 TL, BİZİM YAPTIĞIMIZ MASRAF 20 BİN TL”
Örneğin, bir müteahhit 50 konutluk bir proje yapıyor. Bunun için belediyemize su, kanalizasyon ve yağmur suyu gibi gider ve alımları için ödediği rakam sadece 2.800 TL. Oysa, biz yılarca o konutların önündeki asfalt ve benzeri yerlere verdikleri zararlardan dolayı 20 bin TL’i bulan masraf yapıyoruz. Yani, müteahhidin bize ödediği rakamın kat be kat üzerinde harcamalar yapmak zorunda kalıyoruz.


“BÖYLECE ARAÇLAR DA ZARAR GÖRMEYECEK”
Tabiki olay sadece bununla da kalmıyor. Biz kesilmiş asfaltın yerine yenisini döküyoruz. Yağmur – Çamur ve üzerinden geçen araçlar derken orayı çöküyor. Biz gelip yeniden döküyoruz. Bu arada oradan geçen araçların tekerleri çökmüş yol çukuruna sürekli girip çıktığı için kısmen de olsa zarar görüyorlar, yıpranmaları hızlanıyor. Ama, bu uygulamamızdan sonra böyle bir şey artık olmayacak” dedi.  


KOMİSYON RAPOR HAZIRLAYACAK
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen daha sonra söz konusu gündem maddesini Tarife ve İmar Komisyonuna havalesini meclis üyelerinin onayına sundu ve oy birliği ile kabul edildi. Buna göre; her iki komisyon da bu konuda hazırlayacağı raporu Cuma günü yapılacak olan Aralık ayı son toplantısında meclise sunacak.