AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, seçim çalışmaları kapsamında kendi mahallesi olan Keçeci’de Keçeci Kıraathanesi’nde vatandaşla buluştu. 31 Mart tarihine odaklandıklarını belirten Başdeğirmen, “Belediye başkanlığı seçimi hem Isparta hem ülkemiz için çok önemli. Bizim amacımız hizmet etmek. Biz başkan olalım da sonrası Allah Kerim dersek bunun vebalini ödeyemeyiz. Donanımlı, hazırlıklı olmak zorundayız. 5 yıl boyunca görev yapacak olan yerel yöneticileri seçiyoruz. Biz de kendimizi anlatıyoruz. Sizlerin taleplerini alıyoruz. Vatandaşımızın Isparta’nın sorunlarıyla ilgili bilinçli olması bizleri memnun ediyor.

VATANDAŞA YARAMAYAN İŞLERE VAKİT DE NAKİT DE HARCAMAYIZ

Isparta’da vatandaşın en öncelikli talebi sosyal konut. Eğer ben sosyal konut sözü veriyorsam ama aradan iki yıl geçmiş bir şey yapmamışsam vatandaşın çıkıp hani kardeşim benim evim nerede demesi gerekir. Biz yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermiyoruz. Biz vatandaşlarımızın tümünü kapsayan hizmetleri yapacağımızı söylüyoruz. Vatandaşın işine yaramayan işlere ne vakit ne nakit harcamayız. Isparta’ya devletin gönderdiği parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Üzerimize vazife olmayan işleri yapmaya kalkarsak hak yemiş oluruz. Belediye başkanı, eşit, adaletli dürüst şekilde hizmete taliptir. Eğer böyle yönetemeyecekse bu göreve de talip olmaması gerekir. Burada vebal vardır. Kul hakkı vardır. Ciddi bir sorumluluktur. Allah bizlere sizin vebalinizi almadan hizmet etmeyi nasip etsin” dedi.

26 BİN KAYITLI KONUT BEKLEYEN VATANDAŞ VAR

Isparta’da 26 bin sosyal konut talebi bulunduğunu belirten Başdeğirmen” Herkesin eve ihtiyacı var. Biz göreve geldiğimizde 5 yılda 5 bin konut yapacağız. 10 yıldır ilimizde tek bir sosyal konut üretilmedi. Türkiye’nin her yerinde illerde ilçelerde kira öder gibi ev sahibi olanları görüyoruz. Bizler de Isparta’da bu imkandan, bu güzellikten yararlanmak istiyoruz. Bizim de hakkımız. Isparta’da 6 ilçemizde 2 bin 750 TOKİ aracılığıyla sosyal konut yapılmış. Bunları duyunca Isparta adına üzülüyoruz. Bende ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kendi evinde rahatça yaşamasını istiyorum. Göreve geldiğimizde evi olmayan vatandaşı evine kavuşturacağız. 15 yıllık görev süresi olan bir belediye bir tek sosyal konut üretemediyse ne yapmıştır? Vatandaşa dokunan bir şey yok” diye konuştu.