Başdeğirmen, “Oturduğumuz yerden şehrimize hizmet edemeyiz, sürekli araştırma içerisinde olmak ve yeniliklere ayak uydurmak, geleceğe hazırlanmak zorundayız” diyerek, dijitalleşmeye yönelik çalışmalar, tarım ve turizme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından Ulusal Kalkınmada Yerel Yönetimlerin Yeri ve Önemini vurgulamak amacıyla ‘Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantıları’nın dördüncüsü Antalya’da yapıldı. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in de konuşmacı olarak katıldığı toplantıda “Akıllı Şehirler ve Kent Ekonomisi” ele alındı. Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) Antalya’da gerçekleştirdiği Bölge Belediyeleri Toplantısı’na Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve TBB Başkanı Fatma Şahin, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kepez Belediyesi Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere’nin de dahil olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Programda Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın başkanlık ettiği “Akıllı Şehirler ve Kent Ekonomisi” başlıklı oturum gerçekleştirildi. Oturumda; Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin daha az maliyetle daha etkin hizmetler yapabilme noktasında bölgelerinde yaptıkları çalışmaları ayrıntılarıyla anlattı.Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, her zaman yeniliklere açık ve araştırma içerisinde olunması gerektiğine değinerek TBB’nin gerek toplantılarla, gerekse verdiği desteklerin önemine işaret etti.  Başdeğirmen, “Daha iyiye ve ileri gidebilmek için sürekli araştırma içerisinde olmamız gerekiyor, oturduğumuz yerden şehrimize hizmet edemeyeceğimiz inancındayım. Yenilenmek zorundayız, ‘vatandaşa dokundum, vatandaşın yanındayım vatandaş bana her zaman oy verir’ düşüncesinde olunmaması gerek. Biz 3-5 dönem yöneticilik yapabiliriz ama şehrimizi, ilçemizi, beldemizi nereye götürürüz. Geleceğe nasıl hazırlarız. Gönül Belediyeciliği evet bizim için çok önemli. Bizler belediyeciliği en iyi şekilde yapan bir ekibiz. Belediyeciliğin dışında biz şehrimizi nereye götüreceğiz, mühim olan budur. Onun için yeniliklere ayak uydurmak zorundayız” diyerek, Akıllı Şehirler ve pandemi sürecinde belediye çalışmaları noktasında neler yaptıklarını ve esnaf ile vatandaşlara yönelik verdikleri destekler hakkında bilgiler verdi. 

Isparta’nın tarım şehri olduğunu ve turizm şehri olma yolunda ilerlediklerini aktaran Başkan Başdeğirmen, gül ve lavantada şehir olarak ciddi bir turizm potansiyeline ulaştıklarını ancak pandemi dolayısıyla turist sayısında 2020’de ciddi bir düşüş yaşadıklarına değindi. Başdeğirmen, “Isparta’mız hem tarım hem de turizm alanında inanç, yaz, yayla, kış turizmine yatkın bir şehir” şeklinde konuştu. 
Isparta’nın endemik bitkiler yönünden de zengin bir şehir olduğunu kaydeden Başdeğirmen, “Gül bizim bir markamız. Dünya gülyağı ihtiyacının yüzde 65’ini karşılıyoruz. Gelecek yıl gül sezonunda bölgesel toplantının Isparta’da yapılmasını arzu ediyoruz ve o güzellikleri sizlere yaşatmak istiyoruz” dedi. Zambak, lavanta, kayısı, şeftali, elma ve kirazdan da bahseden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Elma üretiminde Çin, Amerika ve Türkiye ilk üçü paylaşıyor. Türkiye’de en fazla elma üretimi gerçekleştiren şehir Isparta. 3,5 milyon tonun yaklaşık bir milyon tonunu biz üretiyoruz, güzel de bir ihracat yapıyoruz. Bunlar da bizim değerlerimiz. Elmayı en güzel şekilde değerlendirip ekonomimize katkı sağlıyoruz. Tropikal hariç meyvenin her türlüsünü üretebiliyoruz” görüşlerinde bulundu. 
Isparta Belediyesi olarak dijitalleşmeye yönelik yaptıkları çalışmalara da değinen Başkan Başdeğirmen, “Göreve geleli iki yıl oldu. Geldiğimizde imarda hiçbir dijitalleşmenin olmadığını gördük, e-imar sistemine geçtik. E-arşiv’i oluşturduk. e-belediye bilgilendirme sistemine girdik. Coğrafi Bilgilendirme Sistemini kurduk. 13 akıllı kavşak oluşturduk. Halk otobüslerinin hangi durağa kaç dakikada ulaşabileceği sistemleri koyduk. Bunlar vatandaşlarımıza kısa süre içerisinde sunduğumuz değişiklik ve güzellikler. Zaman içerisinde bu kabiliyetlerimizi arttırarak daha güzel şeyler yapacağız” ifadelerinde bulundu. Toplantının açılışında konuşan eski Bakan ve TBB Başkanı Fatma Şahin ise koruyucu önleyici tedbirler çevresinde insani ve çevresel kalkınmanın sürdürülmesi gerektiğini aktararak şunları söyledi:
“Dünya sosyal adaleti ve barışı sağlamış olsaydı, eğer dünya egoların altında milyonların ezilmesine izin vermeseydi bugün bu virüs hayatımızı kabusa çevirmeyecekti. Bugün dünyanın daha büyük felaketlerle karşılaşmaması için belediyeler olarak önlem almalıyız. Belediyeler Birliği, cumhuriyet tarihinde kurulmuş en güçlü birlik. Pandemiden sonra kurulacak yeni bir dünya var”

Programda ayrıca Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve TBB Genel Sekreteri Birol Ekici de birer konuşma yaptı.