İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Başkan Başdeğirmen, şehirdeki yapılaşmalar, belediye olarak yaptıkları çalışmalara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 


Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 19 Aralık İnşaat Mühendisleri Günü sebebiyle, hafta sonu kısıtlamasından dolayı cuma günü Isparta İnşaat Mühendisleri Odasını ziyaret ederek, inşaat mühendislerinin gününü kutladı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Oda Başkanı Şeref Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. 
Her zaman için İnşaat Mühendisleri Odası ile işbirliği içerisinde olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye olarak yaptıkları çalışmalarda odanın her zaman kendilerine destek verdiğini belirtti. 


Şehrin imarı, mimarileşmesi, gelişmesiyle ilgili gerek belediye gerekse İnşaat Mühendisleri Odasına önemli görevler düştüğüne değinen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Deprem bölgesinde olmamızdan dolayı İnşaat Mühendislerimizin statik anlamında yaptıkları çalışmalarla büyük katkıları var. Şehrimizdeki güvenli yapıların oluşması sizlerin kontrolleri sayesinde çok daha sağlam ve dikkatli bir şekilde sonuçlanıyor. Sizlerin ne kadar önemli ve güzel işler yaptığınızın bilincindeyiz” dedi. 
Bundan sonraki birlikte yapacakları çalışmalarında çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Belediye olarak 2021 yılıyla ilgili önemli altyapı çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalarda sizlerle beraber yürümek istiyoruz. Öncelikle Isparta’mızın hali hazırını çıkarıyoruz. Daha sonra burada bir deprem etüdü yapmak istiyoruz. 440 noktada sondaj yaparak Isparta’nın deprem haritasını çıkarmak istiyoruz. Deprem haritasını çıkardıktan sonra da bir imar revizyonuna girmek istiyoruz. Sizlerin talepleri de bu şekilde. En önemli çalışmalardan birisi de hem deprem etüdünü yapabilmek, hem de sonrasında şehrimizin tamamının revizyona girebilmesi. Yıllarca bir deprem etüdü yapılmamış. Birinci derecede deprem bölgesinde olmamıza rağmen bu konuda bir girişimde bulunulmamış. Bu dönemimiz içerisinde en önemli konulardan birisi olan altyapı, deprem ile ilgili çalışmaları yapıp, şehrimizin en güvenli yerlerini tespit ederek imarlardaki revizyonlarımızı ve yeni imar alanlarımızı da ona göre açıp vatandaşımızın hizmetine sunmaktır” görüşlerinde bulundu. 


İnşaat Mühendisleri Odasının, yapacakları çalışmalarda katkılarına ihtiyaçlarının bulunduğunu söyleyen Başkan Başdeğirmen, “Şehrimize yaptığımız en büyük iyilik bu anlattığım konulardır. Sizlerde bunu destekliyorsunuz. Bunu yaptıktan sonra şehrimizin yerleşimi çok daha güvenli şekle gelecektir. Birlik beraberlik içerisinde şehrimizi çok daha güvenli bir şehir haline getirmek için çalışmalarımız sizlerle birlikte devam edecektir. Bu duygularla odanızın kuruluş yıldönümünüzü kutluyorum” şeklinde konuştu. 


Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e nazik ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren ve teşekkür eden İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz da, odalarına kayıtlı 635 üyelerinin bulunduğunu söyledi. Üyeleriyle birlikte şehre güzel hizmetler yapmaya çalıştıklarına değinen Korkmaz,  “Sayın Başkanım öncelikle bir sivil toplum kuruluşuna, odamıza değer verip bu özel günde burada olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu sivil toplum kuruluşlarına çok değer verdiğinizin bir göstergesidir. İşbirliği içerisinde bir çok çalışmayı birlikte yürütüyoruz. Oda olarak üzerimize düşenleri, yapılması gerekenleri her zaman yapmaya hazırız ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi. 


Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in imar konusunda yaptığı çalışmaların kendileri için de büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Oda Başkanı Şeref Korkmaz, “Bahsettiğiniz gibi Isparta bir deprem bölgesi, yapıların deprem yönetmeliğine uygun yapılması ve yapılar yapılırken, yeni imar alanları açılırken bunların dikkate alınması lazım. Özellikle revizyonla birlikte yapacağınız çalışma bizim için çok çok değerli. İnşaat Mühendisleri Odası olarak her türlü desteğe hazırız, her zaman yanınızdayız. Bu çalışmaların devamında gelecek olan kentsel dönüşüm. Bizim depremden kurtulacağımız en önemli nokta. Bunun için bir revizyona ihtiyacımız vardı. Bu çalışmada başlamış. Şahsınıza ve belediye personeline teşekkür ediyoruz. Göreve geldiğinizden bugüne bizlerle, diğer meslek örgütleriyle iç içe çalışıyorsunuz. Bir sorunumuz olduğunda belediyede bu sorunlarımızı çok rahatlıkla çözebiliyoruz. Bundan sonra da hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.