KARAYOLLARI, ISPARTA’DAKİ ÜST GEÇİTLERİNEDEN ASANSÖRLÜ VE YÜRÜYENMERDİVENLİ YAPMADI?

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Kanal32’deki canlı yayın programında halkın tepkisine neden olan çok uzun yaya yollu üst geçitlerin aslında yürüyen merdivenli ve asansörlü yapılmak istendiğini ancak Isparta Belediyesi’nin bakımını üstlenmediğini iddiasını ortaya attı.

 AK Parti Belediye Başkan Adayı Başdeğirmen, Kanal32’de gazeteciler İsmail Altunbaş ile Ferhat Kaya ile çıktığı canlı yayın programında çok önemli açıklamalarda bulundu. Şehir Hastanesi ile Şehir AVM arasına yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçit yapılacağını belirten Başdeğirmen, diğer kavşaklarda Karayolları tarafından yapılan üst geçitlerde modern sistemlerin uygulanmamasına yönelik eleştiri üzerine şok bir iddiada bulundu. Başdeğirmen, “belediye bakımını üstlenseydi onlarda asansörlü ve yürüyen merdivenli olacaktı” dedi. Başdeğirmen, şöyle konuştu:

BELEDİYE ‘BAKAMAYIZ’ DEMİŞ

“Isparta’da Karayolları’nın yaptığı üst geçitler var. Halkımız yaya ulaşımının uzak olmasından şikayet ediyor. Haklılar. Günümüz sistemleri modern. Yayalar için yürüyen merdivenler, engellilerimiz için asansörler konuyor. Isparta’da da yapılabilirdi. Neden yapılmadı biliyor musunuz? Araştırdım, konuştum. Müteahhide sordum, Karayolları yetkililerine sordum. Aldığım cevap karşısında şoke oldum. Isparta Belediyesi’ne sormuşlar ‘bakımını üstlenirseniz asansör ve yürüyen merdiven yapacağız’ diye. Ama ‘hayır’ cevabını almışlar. Karayolları da bu sistemi yapmak zorunda kalmış. Belediye ne için vardır. Belediye halkının rahatı, refahı için vardır. Nasıl bakımını üstlenmezsiniz ya. Nedir bunun bakım maliyeti? Bu kadar duyarsızlık olur mu?

ISPARTA’NIN TRAFİK SORUNU

YENİ AKILLARINA GELDİ

Son 10 yılda ulaşım ile ilgili yapılan bir şey var mı? İlave yol yapıldı mı, alternatif yol yapıldı mı? Biz proje açıklıyoruz. Çıkıyorlar ‘o benim projemdi, biz düşünmüştük, zaten yapacaktık’ diyorlar. ‘Kapalı durak’ dedik, çıktılar ‘biz düşünmüştük, patentini aldık’ gibi saçma sapan yalanlar uyduruyorlar. Halkı kandırıyorlar. Patent almak kola mı. Bir şeyi icat etmen gerekiyor. Kapalı durağı sayın Günaydın mı icat etti? Keçiborlu’dan gelen adam Halıkent’e gitmek için Mimar Sinan’ı kullanıyor. Üniversiteden çıkanlar Mimar Sinan’ı kullanıyor, Özkanlar Kavşağı’nı kullanıyor. 2 tane alternatif yol yapma imkanımız var. İmarda var. Ama yapılmamış, yapmıyorlar. Biz 4 tane kavşak planladık. Yeni Otogar Kavşağı, Kolçelik Kavşağı, Diş Hastanesi Kavşağı ve Şehir Hastanesi Kavşağı. Trafiği kenarlara, bağlantı yollara dağıtacağız. Yoğunluğu azaltacağız. Bunlar gecikilmiş, geç kalınmış çalışmalar. Ama biz telafi edeceğiz. Şehir Hastanesi’nin Isparta’ya yapılacağı 5 yıldır belli. Neden üst geçiti düşünmüyorsunuz? Biz açıkladık, söyledik. Çıktılar ‘biz düşünmüştük 2017’den önce imar planına işlemiştik’ dediler. Ne kadar basit konuşuyorlar. Kiminle alay ediyorsunuz siz. İmar planına 2003’da işlesen ne olur, 2023’de ne olur. Yapmadıktan sonra ne anlamı var.

YARIN SEÇİM VAR, İHALEYE ÇIKMIŞ

Biz 6 Ocak’ta trafik projemizi açıkladık. Akıllı kavşaklardan bahsettik. Adamlar çıkmış yapay zeka kavşak diyorlar. Hiçbir şey yoktu. 10 yıldır yattılar şimdi akıllarına geldi. Yarın seçim olacak, bugün ihale yapıyorsunuz. Neredeydi aklınız.”