ISPARTA'DA FETÖ DAVASINDA KURUTMAZ SAVUNMA YAPTI

ISPARTA'da 15 Temmuz gecesi 700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalıştığı iddia edilen 8'i tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada ilk olarak SEGBİS aracılığıyla savunması alınan Eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral tutuklu Mustafa Kurutmaz, otobüslerin kışladan Eğirdir’e gönderilmesi talimatını başka bir dosyadan tutuklu Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya’dan aldığını söyledi.

Isparta'da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi'nde kurs gören 700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalıştığı iddia edilen eski Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı eski Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz'ın da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 21 sanığın yargılandığı dava Isparta 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Adliyenin konferans salonunda görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mustafa Kurutmaz ile eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı Erkan Başkanı Albay Orhan Yılmaz cezaevinden SEGBİS ile katılırken, tutuklu sanıklar Nurhan Baran, Ahmet Yıldırım, Cankat Özdemir, Cumhur Keyik, İlhan Çağrı Kayaoğlu, Merih Özşahin ve tutuksuz diğer sanıklar ve avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.

Duruşmada bugün sanık savunmalarına geçildi.

Eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz SEGBİS aracılığıyla savunma yaptı.

Savunmasında FETÖ’cü olduğunun ispatlanması halinde kafasını keseceğini söyledi.