Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ramazan Ziya Örmeci, yeri, yatak sayısı ve meclis imar değişikliği kararı çok tartışılan Sağlık Kompleksi Projesi’ne ilişkin değerlendirmede bulundu. Basın Kulübü’nün konuğu olan Örmeci, projeye eczacılık mesleği bakış açısıyla bakıp, bazı taleplerde bulundu.

            TEB Merkez Heyeti Üyesi Ramazan Ziya Örmeci, kamu-özel ortaklığı ile yapılacak Sağlık Kompleksi’nin içerisinde ticari alanların da bulunacağını belirterek “bu ticari alanlar içerisinde eczacılar için işyerlerinin olmamasını talep ediyoruz. Böyle bir durumda başka şehirlerden eczacıların gelmesi, rekabet nedeniyle yüksek kira bedellerinin oluşması gündeme gelecektir. Ispartalı eczacılar için bir öncelik tanınması gerekiyor. Kayseri’de bir örneği yapılmış. Orada kamu-özel ortalığının ticari alanlar kapsamınada eczaneler bulunmuyor. Eczaneler dışarıda tutulmuş. Isparta projesinde de eczanelerin dışarıda tutulmasını talep edeceğiz. Mevcut hastane yerlerinin de aynı amaç doğrultusunda kullanılmasını istiyoruz. Oralar özel hastanelere tahsis yapılabilir. Isparta’daki 3 özel hastanemizde Türkiye’nin tanınmış sağlık kuruluşları arasına girmiştir”dedi.

            TEB Merkez Heyet Üyesi Örmeci, Sağlık Kompleksi Projesi kapsamında yapılacak hastanenin en az 1000 yataklı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.