Vali Vekili Ömer Faruk Ateş, ilginç bir uygulamaya imza atarak yıllardır basın mensuplarının katıldığı İl Koordinasyon Toplantısını basına kapatarak gazetecileri dışarı çıkardı. Ateş, “Geçen toplantıyı siz terk ettiniz, şimdi de biz basına kapalı yapacağız” dedi.

2019 yılının ikinci koordinasyon toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda 2019 yılının ilk üç ayında yapılan yatırımların genel bir değerlendirmesi yapıldı. Valilik Göl Toplantı salonunda Vali Yardımcısı ve Vekili Ömer Faruk Ateş başkanlığında saat 14.00’te başlayan toplantıya; İlgili Vali Yardımcısı, Kaymakamlar, Daire Müdürleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile İlgili Sivil Toplum Örgütlerinin başkan ve temsilcileri katıldı.

“GEÇEN TOPLANTIYI TERK ETTİNİZ,
ŞİMDİ TOPLANTI BASINA KAPALI YAPILACAK”
Ancak, dünkü toplantıda ilginç bir gelişme yaşandı. Vali Vekili Ömer Faruk Ateş, ilginç bir uygulamaya imza atarak yıllardır basın mensuplarının katıldığı İl Koordinasyon Toplantısını basına kapatarak gazetecileri dışarı çıkardı. Her toplantıda olduğu gibi İl Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan metni okumadan önce gazetecilere seslenen Ateş; “Basın mensubu arkadaşlar fotoğraflarını çekmişlerse toplantıdan ayrılabilirler” dedi. Gazetecilerin ‘Sayın Valim toplantı basına kapalı mı yapılacak?’ sorusuna ise ‘Evet, siz geçen toplantıda salonu terk etmiştiniz. Şimdi de toplantımızı basına kapalı yapacağız” dedi.

GEÇEN TOPLANTIDA NE OLMUŞTU?
25 Ocak 2019 tarihinde yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Isparta – İzmir arasında 11 yıl önce kaldırılan Göller Bölgesi Ekspresi seferlerinin ne zaman başlayacağı gündem konusu olmuş, Gazeteciler, TCDD 7. Bölge Müdürlüğü adına toplantıya katılan Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Erçetin’e bir önceki koordinasyon toplantısında Aralık ayında seferlerin yüzde 90 gerçekleşeceği açıklanmasına rağmen neden başlamadığını sormuş, ancak Erçetin’in açıklamaları Isparta için tam bir şok etkisi yaratmıştı. Erçetin açıklamasında; başlayacak denilen seferlerin yolcu kapasitesine göre karar verileceğini açıklamıştı. Oysa Ocak ayında yapılan toplantının bir önceki koordinasyon kurulu toplantısı olan 10 Ekim 2018 tarihinde yapılan toplantıya katılan TCDD 7. Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Açıkgöz; “Çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. İnşallah Aralık ayının 10’undan sonra Göller Ekspres’i olacak. Bu konuda bütün teklifler yapıldı. Yolcu taşıma konusunda kurum 2017 yılında Demiryolu altyapı ve Taşımacılık A.Ş olarak ikiye bölündü. Biz kardeş 2 kuruluşuz. Teklifler toplanıldı. Yolcu taşımasında yolcu sayısının garantisi alabilmek için altyapı çalışmaları tamamlandı ve bakanlığımıza sunuldu. Aralık ayının 10’unda yıllık tren programlarımız var. Oraya bu konu getirilecek. Gündeme alındı. Aralık ayında Isparta-Burdur bağlantısıyla bir tren hattı İzmir’e kadar planlanıyor. Bu konu yüzde 90 gerçekleşecek diyebilirim” ifadesinde bulunmuştu.

VALİ YARDIMCISI KONUYU
YANLIŞ ALGILAMIŞ!
Ekim ayında yapılan toplantıda ‘Tren gelecek’ denilmesine rağmen Ocak ayında yapılan toplantıda ‘Tren gelmeyecek’ denilmesi üzerine gazeteciler trenin neden gelmeyeceğini sormuş ve Gazeteciler, TCDD 7. Bölge Müdürlüğü adına toplantıya katılan Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Erçetin’in açıklamasının üzerine, toplantıda başka haber konusu kalmaması üzerine toplantıdan ayrılmışlardı. Ocak ayındaki toplantıya da başkanlık eden Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş’in bu durumu ‘Gazeteciler toplantıyı terk etti’ şeklinde algıladığı dikkat çekti.