ACAR: "BAŞHEKİMİN VERDİĞİ BİLGİLER KAMUOYUNU YANILTMAYA YÖNELİKTİR"

Isparta Kanal 32 Haber Müdürü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Acar, Devlet Hastanesi'nde Önceki Gün Çekim Yapan Muhabirlerinin Hastane Temizlik Elemanlarının Saldırısına Uğramasının Ardından Başhekim Tarafından Yapılan Açıklamaların Gerçeği Yansıtmadığını Söyledi.

Isparta Kanal 32 Haber Müdürü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Acar, Devlet Hastanesi'nde önceki gün çekim yapan muhabirlerinin hastane temizlik elemanlarının saldırısına uğramasının ardından başhekim tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.


Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Okutan, yaptığı açıklamada, muhabirlerin kendilerine izin alıp almadıklarını soran hastane güvenlik görevlilerine "Siz kim oluyorsunuz, kimseden izin almak zorunda değiliz" şeklinde konuşarak görevlilerin tahrik edildiğini söylemişti.

Kanal 32 Haber Müdürü Acar, Cihan Haber Ajansın tarafından servis edilen haberde başhekim tarafından verilen açıklamaların doğru olmadığın söyledi. Acar, "Görev yapan arkadaşlarımızın kesinlikle ' Siz gidin başhekiminiz gelsin. Biz kimseden izin almayız' gibi bir söylemleri yoktur.

 Çekim esnasında kullanılan kamera kayıtlarında da böyle bir söylemin olmadığı ayan beyan ortada iken güzide bir kurumun başında bulunan başhekimin böyle bir beyanata bulunması anlaşılabilir gibi değildir" diye konuştu.

Acar, başhekimin sorumlular hakkında inceleme başlatması gerekirken, gazetecilerin haber almasını engelleyen bir tutuma ve bu tutumu kaba kuvvetle yerine getirenlere destek verir açıklamalarının kabul edilebilir olmadığını vurguladı. Acar, "Ulvi bir meslek olan gazeteciliğe karşı yapılan bu hareketin sorumluları cezalandırılana kadar Isparta Gazeteciler Cemiyeti olarak olayın sonuna kadar takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

Cihan Haber Ajansı