ADEM ÖCAL Isparta Bağımsız Milletvekili Adayı

            Eğirdir’in Isparta girişinde bulunan Essan iş hanının Sayın Cumhurbaşkanımızın posterinin bulunduğu duvarı kiralayarak seçim gününe kadar astığım “dev poster” ile ilgili yerel basında gerçeği yansıtmayan yayınlar yapılmıştır. Gerçek durum aşağıdaki gibidir.

            Öncelikle Sayın Cumhur Başkanımız ile işadamı sıfatımla Yemen’e gitmiş ve orada Yemen Türküsüyle beraber ağlamış bir kişi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı gönülden sevdiğimi belirtmek istiyorum. Bu çerçeve de Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimden sonra işhanı yönetiminin izin vermesi halinde daha büyük bir posterini aynı yere asmak isterim.

            Medyada çıkan “Poster, işhanı yönetimi tarafından izinsiz yerinden sökülerek,” ifadesi yanlış olup, Özel mülkiyet olan işhanı yönetiminin  posteri asılan yeri kiralamadığı müddetçe kimseden veya herhangi bir kurumdan izin almadan astırma veya indirme yetkisi vardır.

“Yasak olmasına rağmen bağımsız aday Adem Öcal'ın posterini astı.” İfadesi de gerçeği çarpıtmaktadır. Şöyle ki  Ben Isparta Bağımsız milletvekili adayı olarak, kiralayarak veya satın alarak edindiğim bir özel mülküme seçim kanununa göre seçimin son 30 gününde izinsiz olarak siyasi afişimi asmakta serbest olduğum açıktır.

Ancak, Eğirdir İlce Seçim Kurulu’nun AKPARTİ, CHP ve MHP’li üyelerinin de demokrasi ve kanuna aykırı bir şekilde onay verdiği kararla astırdığım afiş kaldırtılmıştır. İlçe seçim Kurulu,  işhanının birden çok işyerinden oluşması ve Bağımsız adayın seçmen statüsünde olmadığı gerekçesiyle reddetmiştir. Görüleceği üzere iki gerekçenin de açıkça kanuna aykırı olduğu ortadadır.

İl seçim kuruluna yaptığım itiraz işhanının duvarını kiralamam ve konu duvardaki afiş olmasına rağmen  işhanında tuttuğum seçim bürosunun mülki idareye bildirilmediği gerekçesiyle red edilmiştir. Görüleceği üzere İl seçim kurulu, Eğirdir  ilçe seçim kurulunun kararını değerlendirmemiştir. İl seçim Kurulunun yaptığı incelemenin yetersizliği açıktır.

Anılan seçim bürosu’nu mülki iadareye bildiriminden sonra, yeniden ilçe seçim kuruluna afiş asmak için müracaat etmiş bulunuyorum. Muhtemelen olumsuz karar verecek olan eğirdir ilçe seçim kurulunun kararını tekrar il seçim kuruluna götürerek sonuna kadar hakkımı arayacağımın bilinmesini kamu oyuna saygılarımla duyururum.