Isparta’nın prestijli projesi, kent ekonomisine yön veren kuruluşların yer alacağı Ekonomi Kampüsü inşaatı sürüyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen bugün gazetecilere kampüsü gezdirdi. Kampüs hakkında bilgi veren Başdeğirmen, kampüsün malihyetini 28 milyon lira olarak açıkladı.

Isparta’nın prestijli projesi, kent ekonomisine yön veren kuruluşların yer alacağı Ekonomi Kampüsü inşaatı sürüyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen bugün gazetecilere kampüsü gezdirdi. Gerçekleştirilen program ITSO eski Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’ta katıldı. 

Ekonomi kampüsünün son durumu hakkında bilgi veren Başdeğirmen, kampüste hizmet verecek kurumları açıkladı.

Ekonomi Kampusunun, ekonomi ile ilgili tüm birimleri bir araya toplayacağını ifade eden ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bir işadamı geldiğinde otomobilini otoparka bırakıp ITSO, ITB, KOSGEB, BAKA gibi kurumlardaki işlerini farklı farklı yerleri dolaşmadan burada yapabilecek. Üniversite, Çünür, Bozanönü, Davraz ve Isparta manzaralarının çok güzel bir şekilde görülebilecek. ” ifadelerini kullandı. 

MAYIS AYINDA AÇILACAK

Mayıs’ta açılması planlanan Ekonomi Kampüsü Binası’nın Isparta’da en büyük bina olduğunun altını çizen Başdeğirmen, “Binamızın kat yüksekliği 13 katlı bir binanın yüksekliğinde. İnşaatlarda normal şartlarda kat yüksekliği 2,90’dır, bizim binamızda her katın yüksekliği 5 metredir. Bu şekilde kat yüksekliğimiz toprak üzerinde 42-43 metre, bu da 12-13 kata denk geliyor. Bu yönden yüksek ve kaliteli binalar, bütün tesisatın tavandan geçmesi bunun özelliklerinden. Belki de Isparta’da en yüksek bina bizim binamız.