Bayramlar, toplum olarak karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği müstesna günlerdir. 
Millet olarak dini ve milli duyguların yoğun olarak yaşandığı bu değerli günlerde, sahip olduğumuz güzellikleri paylaşırken, toplumumuzda yardım ve desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımızı hatırlamalı, kırgınlıkları ve dargınlıkları bir kenara bırakmalıyız.
Yaklaşık 17 aydır Covid-19 salgınıyla mücadele etmekte ve önemli bir aşamayı geride bırakmaktayız. 1 Temmuz itibariyle kontrollü sosyal hayatta yeni bir döneme geçtik. Pandemi ile mücadele ettiğimiz bu süreçte bir Kurban Bayramı’na daha hep birlikte ulaşıyoruz. 
Bu süreçte ziyaretlerimizi salgın tehlikesinin bitmediği bilinciyle gerçekleştirmeli, bayram sevincimizi, fiziki mesafe, maske ve hijyen kurallarını elden bırakmadan yapmalıyız. Salgının bir an evvel atlatılması için de elimizden gelen gayreti göstermeli, aşı olmayan vatandaşlarımızı aşıya teşvik etmeliyiz. 
Kurban Bayramının acıya dönüşmemesi için araçlarıyla yola çıkan vatandaşlarımızı trafikte dikkatli olmaya, emniyet kemerlerini takmaya, trafik işaret ve işaretçilerine riayet etmeye, hız limitleri başta olmak üzere trafik kurallarına harfiyen uymaları ricasında bulunuyorum.  
Yarınlarımızı daha güzel, sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirebilmek adına lütfen bu bayram daha dikkatli olalım, sevdiklerimizi tehlikeye atmayalım. 
Rabbimizin müjdesi olan Kurban Bayramı’nın rahmet ve bereketinin sıkıntılarımızdan kurtuluşumuza vesile olmasını diliyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle keseceğimiz kurbanlarımızın kabul olması duasıyla, Kurban Bayramı’mızın belediye çalışanlarımıza, hemşehrilerime, ülkemizle birlikte tüm İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.