BAŞDEĞİRMEN; “O TESİSLER 5 YIL HİÇ ÇALIŞTIRILMAMIŞ”

Başkan Şükrü Başdeğirmen yaptığı açıklamada ; “Sıvı Atık Tesisleriyle ilgili olarak ben şuna çok üzülüyorum. Oradaki arkadaşlar da fazla ilgilenmemişler. Ben göreve geldiğimde bunu gördüm. Evet, orası geçen 5 yılda çalışmamış. Orada 400 KW/Saat gücünde Elektrik Enerjimiz var. Onu da hiç çalıştırmamışlar. Bunun yanı sıra girişteki ‘Ayrıştırma Tesisi’ hiç çalışmamış. Dolayısıyla, şehirden gelen lağum suyu olduğu gibi arıtılmadan bahse konu dereye verilmiş. Belki arıtılmış olsaydı koku olacaktı ama bu kadar fazla olmayacaktı. Ama, arıtılmadığı için vatandaşlarımız yıllarca o keskin pis koku ile yıllardır yaşamışlar.

“ŞEHİRDEN GELEN PİS SUYU KAPALI SİSTEME VERDİK”

Peki biz ne yaptık? Şimdi biz o suyu kestik. Kapalı sisteme verdik ve dolayısıyla o keskin koku gitti.  DSİ ile de görüştük ve şuanda o kanal iş makinesiyle temizleniyor. O yaklaşık bir metrelik birikmiş katman oradan kaldırılıyor. İşte o zaman koku tamamen ortadan kalkmış olacak.

“KÖTÜ KOKU SORUNU TAMAMEN ORTADAN KALKMIŞ OLACAK”

Öte yandan, iki ayrı proje yaptık ve sıvı atık tesislerimizin kapasitesini bugünkü nüfusa yetecek şekilde yapıyoruz ve böylece şehirden tesise gelen suyu da arıtarak kapalı sisteme vereceğiz. Böylece sorun tamamen ortadan kalkmış olacak” dedi.