Isparta İl Müftüsü Bayram Şahin ve gençlik merkezi yetkilileri Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’ebilgiler verdi. Kütüphanede bulunan kitaplar ve çalışmalara ilişkin bilgiler alan Başkan Başdeğirmen, şehre nezih bir ortam kazandırılmış olmasından dolayı görevlilere teşekkür etti. 


Gençlik merkezinde bulunan öğrenciler de, böylesine samimi ve seviyeli ortamlara çok ihtiyaçlarının bulunduğunu kaydederken, “Bizim böyle hoş sohbetlerin yapıldığı ortamlara çok ihtiyacımız var. Bu merkezde herkes gelip kitaplarını okuyabiliyorlar. Atölyeleri var ve çok güzel bir ortam” dediler. Gençler, şehirdeki abdesthane, tuvalet ve lavaboların yenilenmesinden dolayı da Başkan Başdeğirmen’e teşekkür ettiler. Gençler, “Bu bizim için paha biçilemez bir şey, bu konuda bizler ciddi anlamda sorun yaşıyorduk. Sizler aslında ‘yeter ki siz namazınızı kılın biz imkanı sağlarız’ dediniz. Bu çok güzel bir şey diyerek” duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler. 

Kütüphaneler Haftasını kutlarken… Kütüphaneler Haftasını kutlarken…


Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de şehirde öğrencilerin, gençlerin rahat edebilecekleri yerleri temin edebilmenin çok önemli olduğunu dile getirerek, “Diyanet Vakfımızın bu merkezi yaparken de vermiş olduğu emek çok önemli. Buraya katkı sağlayanların emeklerinesağlık. Tabi ki, bizlerin görevleri sizlerin isteklerine göre bizlerin hareket etmesi” derken, herkesin ihtiyacının karşılanması için çalıştıklarını anlattı. 


Şehir merkezindeki cami tuvaletlerinin, abdesthanelerinin, lavabolarının yenilenmesinin yanı sıra 136 caminin de tuvaletlerinin yenilenmesi çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başdeğirmen, dinimizin ilk temelinin de temizlik olduğunu ifade etti. 


İl Müftüsü Bayram Şahin de Diyanet İşleri Başkanlığının ve Başkan Başdeğirmen’ingençliğe büyük önem verdiğini söyledi. Şahin “Sizlerin de gençliğe verdiğiniz değeri, gençlik merkezlerine verdiğiniz değerive kıymeti biliyorum” derken Diyanet Gençlik Merkezi ve çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Şahin, “Allah hepinizden razı olsun, sizlerin yardımlarını devamlı alıyoruz. Camilerimize olan katkılarınız, camilerimizin temizliği hepimizce malum. Bu merkezleri yapmak kadar yaşatmak da çok daha önemli” görüşlerinde bulundu. 
Diyanet Gençlik Merkezinin çok güzel bir yer olduğunu aktaran Başdeğirmen,“Bugüne kadar sizlerin yanınızda olduk, bugünden sonra da üzerimize düşen ne vazife varsa yapmaya hazırız. Bu merkezlerin sürdürülebilir olması çok önemli. Böyle bir merkezin kazandırılmasından dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.