Seçim döneminde de gündeme gelen yüksek katlı binalar için itfaiye aracı, Şükrü Başdeğirmen’in ilk icraatları arasına giriyor. Isparta İtfaiyesi’nin acil ihtiyacı olan 15 katlı binalara kadar ulaşabilen itfaiye aracı için Türkiye Belediyeler Birliği’nin hibe desteğine başvuruldu. Türkiye’de birçok büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyesine hibe araç yardımında bulunan Türkiye Belediyeler Birliği’nden Isparta Belediyesi’ne de 5 milyon TL’lik itfaiye aracı istendi. Isparta Belediyesi, bu zamana kadar TBB’nin hibelerinden hiç faydalanmamış. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı’nda Gaziantep Belediye Başkanı ve TBB Başkanı Fatma Şahin ile görüştüğünü, itfaiye için söz aldığını bildirdi.

OTOPARK YANGINLARINA

MÜDAHALE İÇİN ÖNCÜ ARAÇ

Isparta’nın itfaiye aracı sorunu Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında da gündeme geldi. İtfaiye Müdürlüğü’ne kombine önce itfaiye aracı alınması gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında bu alandaki eksikliklere dikkat çekildi. Meclisin onayına sunulan aracın alınmasından sonra otoparklarda çıkacak araç yangını ve trafik kazalarına müdahale edilebileceğini belirten Başdeğirmen, “şu anda otoparklarımızda bir araç yangını olsa itfaiye müdahale edemiyor. Kombine tarzı öncü araç ile otoparklardaki olaylara, dar sokaklardaki olaylara öncü olarak müdahale edebileceğiz” dedi.

15. KATA KADAR MÜDAHALE

EDECEK İTFAİYE ARACI ALINACAK

İYİ Partili Ahmet Aydoğdu’nun sorusu üzerine Belediye Başkanı Başdeğirmen, yüksek katlı binalara yönelik itfaiye aracı  ihtiyacına yönelik açıklamalarda bulundu. Isparta Belediyesi İtfaiyesi’nde şu anda en fazla 32 metreye ulaşabilen araçlar olduğunu belirten Başdeğirmen, “bu araçlarla en çok 7. kata kadar ulaşabiliyor. Yüksek katlı binalar için itfaiye araçlarını araştırdık. İthal ürünler 7 milyon TL. Türk malı üretim 4,5-5 milyon TL maliyetinde. Kendi imkanlarımızla almaktansa ücretsiz olarak temin etmek çalışıyoruz. Gaziantep Belediye Başkanımız Fatma Şahin, Türk Belediyeler Birliği Başkanı. Kendisi ile Kızılcahamam kampında görüştüm. Bu zamana kadar belediyelere destekleri olmuş. İtfaiye aracı istedim. Talepte bulunmamızı istedi. 1 ay içerisinde hibe araçlarla ilgili karar verilecekmiş. Isparta Belediyesi’nin bugüne kadar hiç talebi olmamış. İnşallah umutluyuz. Talebimizi yaptık” diye bilgilendirme yaptı.

TEMİZLİK ARAÇLARINA

AYLIK 700 BİN TL KİRA

Belediye Başkanı Başdeğirmen, bu konu görüşülürken Isparta Belediyesi’nin temizlik araçlarına aylık 700 bin TL kira bedeli ödediği bilgisini paylaştı. Başdeğirmen, temizlik araçlarıyla ilgili çalışma yürütüldüğünü, maliyetlerin düşürüleceğini sözlerine ekledi.