Daha önce Trabzonspor, Bursaspor takımlarının formasını giyen Erdoğan, Isparta 32 Spor'un 2. Lige çıkması sonrası büyük sevinç yaşadıklarını söyledi.
Ziyarette takımının formasını hediye eden Yusuf Erdoğan, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in, gerek kulüplere verdiği destekten gerekse spor tesisleri yapılması noktasında teşekkür etti. Erdoğan, Başkan Başdeğirmen’in Isparta 32 Spor’a verdiği destekleri yakından takip ettiğini belirterek, “6-7 yıldır Ispartaspor’un içerisindeyim. Bu dönem ki kadar maddi ve manevi destek olarak ilk dönem diyebilirim. Atakan başkan ile birlikte takımı bir üst lige çıkardılar. Spor anlamında da şehrimize çok güzel hizmetler yapılıyor. Takıma çok güzel bir otobüs verilmiş, teşekkür ederiz. Tesisleşme anlamında çok güzel işler yapılıyor” dedi. 
Isparta gibi bir coğrafyada 2.lig, süper ligde oynayan bir takımının olması gerektiğine inandığını dile getiren futbolcu Yusuf Erdoğan, “Hem coğrafya olarak güzel bir yerdeyiz, hem şehrimiz çok güzel. Isparta ikinci ligi hak eden bir takımdı. Bu sene sizin de desteklerinizle güzel bir sezon oldu” görüşlerinde bulundu. 
Gurup şampiyonu olarak çıkmanın yanı sıra play-off la 2.lige yükselmenin hazzının daha da farklı olduğunu belirten Erdoğan, “Bu sezon güzel bir sezon oldu. Kalbimiz buradaydı. Muhteşem bir sezon oldu, herkesin emeğine sağlık, iyi ki varsınız. İnşallah 2.ligde de gelecek sezon birinci ligin planlamasını yaparız. Kocaelispor’un, Altay’ın yaptığını Ispartaspor neden yapmasın. İnşallah hep birlikte Ispartaspor’u süper ligde görmek istiyoruz” şeklinde konuştu. 
Saha içerisinde oynamak ile seyretmenin kendileri açısından çok daha farklı olduğunu ve Ispartaspor maçlarını seyrettiği anları anlatan Erdoğan, “Kendi takımınızın maçını izlerken çok daha farklı oluyor. Sahanın içerisinde olduğunuzda o adrenalinle, nabızla zaten maçı değiştirme kontrolü sizde olduğu için daha rahat oynayabiliyorsunuz. Ancak saha dışında olmak, çaresiz kalmak çok kötü bir şey. Maçı izlemek daha stresli” ifadelerinde bulundu.
Isparta’nın medarı iftarı Yusuf Erdoğan’ı ve babası Dursun Erdoğan’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, en önemli gündemlerden birisinin Isparta 32 Sporun başarısı olduğunu söyledi. Başdeğirmen, “İki yıl içerisinde BAL’dan, 3.Lige oradan da 2.lige çıkması şehrimizde bir sevinç kaynağı oldu. Bu kolay bir şey değildi, iki yıl içerisinde üç kademe çıkarabilmek ve profesyonel ligde söz sahibi olabilmek. Bunu bizlere yaşatan yöneticilerimize ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum” dedi. 


Ispartaspor takım kadrosunun kurulurken, Yusuf Erdoğan’ın da bazı futbolculara yönelik öneri, destek ve referanslarının olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, “Ekibimizi kurduk, bu anlamda da Yusuf kardeşimize teşekkür ediyorum. Yusuf Erdoğan Türkiye’nin tanıdığı bir futbolcu, çok daha iyi yerlere geleceği inancındayım. Trabzonspor, Bursaspor şimdi de Kasımpaşa’da, hepsi süper lig takımlarında oynadı. Tabi ki o takımların maçlarını televizyondan izlerken Ispartalı Yusuf’un oynadığını görmek bizi daha da heyecanlandırıyor. Yusuf’un olduğu bir maçı izliyoruz. Ispartalı olarak bizim ismimizi duyuran bir kardeşimiz. Yusuf Isparta’mızı ziyarete geldi, futbolcularımızı tebrik etmeye geldi. Takımı ilk haber sitelerinden tebrik eden isimlerden birisi oldu. Isparta’yla var olan, Isparta’yı hiçbir zaman unutmayan, Ispartaspor’un çok daha ilerilere gidebilmesi için gönülden mücadele veren bir kardeşimiz. Böyle kardeşlerimizin bizleri temsil etmesi, bizler için onur kaynağı. Çok daha iyi yerlerde olması, iyi sezon geçirmesi bizleri mutlu ediyor. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu. 
Yusuf Erdoğan’ın, Ispartaspor’a önerilerinin devam edeceğine inandığını belirten Başkan Başdeğirmen, göreve geldiğinde Ispartaspor’un BAL’da olduğunu ikinci görev yılında takımın 2.ligde olduğunu kaydetti. Başdeğirmen, “İnşallah bu güzelliği bizde hizmet yıllarımızı çoğaltırken, amacımız Ispartaspor’umuzu da bu şekilde yukarı taşımaktır. Burada sizlerin de desteğinize ihtiyacımız var, bu desteği vereceğinizi biliyorum. İnşallah muvaffak olalım. Sizler şehrimizin ismini daha üst planlara çekin, hem de biz 2.ligden birinci lige çıkmak için çalışmalarımızı devam ettirelim. Ziyaretiniz ve Ispartaspor’umuza vermiş olduğunuz destekleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaret esnasında Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Yusuf Erdoğan, kendisi de Ispartalı olan futbolcu Mustafa Doğan ile görüntülü bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Başdeğirmen, Ispartalı futbolcular Yusuf Erdoğan, Mustafa Doğan ve Hasan Ali Kaldırım’ı aileleriyle birlikte şehirde bir arada ağırlamak istediklerini dile getirdi. Başkan Başdeğirmen, gül hasat dönemi olduğunu futbolcuları gül bahçelerinde gül toplamaya, Ispartalılarla bir araya gelerek imza günü düzenlemeye davet etti.