Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, üç günlük ziyareti kapsamında Şırnak halkı tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. Şırnak’ın Uludere, Şenoba ve Hilal Belediyelerinde karşılıklı yatırımlar ele alınırken, belediyenin bu üç noktaya kurduğu çocuk oyun parklarında oynayan çocukların mutlulukları görülmeye değerdi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ilk gün Şırnak Valiliği ve Belediyesiile Şenoba Belediyelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Hilal Beldesine ve ardından da Uludere İlçesine geçti.

Hilal Beldesinde, kardeş Belediye Başkanı Cevher Benek ve belde halkı tarafından karşılanan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e yoğun ilgi gösterildi. Hilal beldesindeki vatandaşlarla bir araya gelen ve sohbet eden Başkan Başdeğirmen, Isparta Belediyesi tarafından Gülbahçesi Ana Okulunda oluşturulan çocuk oyun parkının açılışını gerçekleştirdi.

Hilal Beldesindeki ziyaretlerinin ardından Uludere İlçesine geçen Başkan Başdeğirmen ve beraberindekiler ilk olarak Uludere Belediyesini ziyaret etti. Kardeş belediyeye gelişinde Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek ve yoğun vatandaş topluluğu ile karşılanan Başkan Başdeğirmen’e çiçek takdim edildi. Her iki başkan karşılıklı yapılabilecek yatırımlar ve işbirliği konularını ele alırken, Kardeş Belediye Protokolüne imza koydu.

‘Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tasvipleriyle kardeş belediye olma şerefine ulaştık’ diyen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta ve Uludere Belediyelerinin beraberce istişare halinde birbirlerine faydalı olmak için çalışmalar yapacağını söyledi.

Şırnak ve Isparta’nın kardeş olduğunu ve kardeş kalacağını belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Halkımızın kadirşinas ve misafirperverliklerinden dolayı çok memnun oldum. Böylesi kardeşliğin daha çok pekişmesi için önümüzdeki aylarda Ispartalı kadınlarımız Uludere’ye gelecek. Buradaki hanım kardeşlerimizi de Isparta’da misafir edeceğiz. Allah’ın izniyle bu kardeşliğimiz karşılıklı imzalarla sınırlı kalmayacak.Biz kardeştik, belediyelerimizde kardeş oldu. Bu vesileyle kardeş belediyeler olarak karşılıklı maddi ve manevi birbirimize desteklerimiz olacaktır” şeklinde konuştu.

Kardeş Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ekibini ilçelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini ifade eden Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın kardeş belediye projesi kapsamında Uludere Belediyesi, Şenoba ve Hilal belde belediyeleri ile Isparta belediyesi kardeş belediye oldu” dedi.

Haziran ve temmuz aylarında kardeş belediyeler olarak Isparta’ya gittiklerini ve Başkan Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret ettiklerini hatırlatan Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek,“Isparta’da çok güzel ağırlandık. Şimdi değerli başkanım ve heyeti burada. Çok mutluyuz. Geldikleri için çok teşekkür ederim. Kardeş belediye protokolünü imzaladık. Bu vesileyle aramıza nifak sokmaya çalışanlar kardeşliğimizi bölemeyecekler. Doğu-Batı kardeşliği her daim devam edecektir. Bu vesileyle bizlerle olan Başkanımıza ve heyetine çok teşekkür ederim. Uludere’mizin güzel hediyelerini takdim ettik. İnşallah karşılıklı güzel projelerimiz olacaktır”görüşlerinde bulundu.

Ziyaretinin ardından Uludere Kaymakamlığına geçen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kaymakam Ahmet Solmaz ile bir araya geldi. İlçe hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ardından AK Parti Uludere İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İlçe Başkanı Fikret Demir ve partililerle bir araya geldi.

Ziyaretlerin ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve beraberindekiler, Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek’in ev sahipliğinde ilçede incelemelerde bulundu. Isparta Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan çocuk oyun parkını da gezen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, çocuklarla sohbet etti, küçük ikramlarda bulundu. Çocuklar kendileri için hediye edilen çocuk oyun parkından dolayı Başdeğirmen’e teşekkür ederken, çocukların mutlulukları görülmeye değerdi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve beraberindeki heyet kardeş belediyeler Uludure, Şenoba ve Hilal Belediyelerinin ziyaretinin ardından Şırnak Ticaret ve Sanayi Odasına geçti. Oda başkanı Osman Geliş, yönetim kurulu, meclis üyeleri tarafından karşılanan Başkan Başdeğirmen, ildeki ticarete ilişkin karşılıklı görüş alışverişlerinde bulundu. Ziyarette ayrıca Isparta-Şırnak arasında ticari işbirliği konuları ele alındı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve beraberindeki heyet programını AK Parti İl Teşkilatı ziyaretiyle tamamladı. Başkan Başdeğirmen, partiye gelişinde AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ile Merkez İlçe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları teşkilatları tarafından karşılandı.

AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kardeş belediyecilik projesini en iyi uygulayan illerden birisinin Şırnak ve Isparta olduğunu dile getirdi. AK Partinin sıradan bir sistem partisi olmadığını vurgulayan İl Başkanı Erkan, “Sıradan bir sistem siyaseti yürütmeyiz. İnsanı esas alan, merkezde insanı tutan ve insanların huzurlu güzel bir şekilde yaşamasını öngören bir partiyiz. Kültürleri kaynaştırmayı, şehirleri tanıtmayı ve aralarında kardeş olma hukukunu yeni baştan bir araya getirmenin yollarını arayacaktır” dedi.

AK Parti iktidarı olarak şehri yeniden inşa ettiklerini dile getiren İl Başkanı İbrahim Halil Erkan,“AK Parti ve hükümetimizin sayesinde yeni gelişen bu şehrimiz artık doğu ve güneydoğu da bir model, örnek bir şehirdir” ifadesinde bulundu.

Kardeş belediyecilik anlamında Isparta Belediyesi ile Uludere, Şenoba ve Hilal Belediyelerinin kardeş olduğunu dile getiren Erkan, “Bu vesileyle kendi kültürümüzü diğer illerimize aktarmaktan onur duyuyoruz. Bu uygulamaya destek veren başta Şükrü Başkanımız olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.Halkımız şundan da emin olsun ki, artık HDP veya PKK bu toplumun huzurunu bölemeyecek. Bizler doğusuyla batısıyla bir bütünüz. 80 milyon yekvücuduz” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden İl Başkanı Erkan, “Başkanımızın ilimizi ziyaretinden ziyadesiyle memnun oldum. Kendimizi daha güçlü hissettik” ifadelerinde bulundu.

Şırnak’ta bulunmaktan, kardeş belediyeler ile bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, kendisine ve ekibine gösterilen ilgi, alaka ve samimiyetten dolayı teşekkür etti.

Her gittikleri yerde ayrı bir samimiyet ve güzel duygularla karşılandıklarını anlatan Başkan Başdeğirmen, “Bizler bu bölgemizin ne kadar kadirşinas, ne kadar samimi olduğunu ve dirayetli dik bir duruş sergilediğini bilen insanlarız. Yıllardır çok büyük sorunlar, ıstıraplar yaşadınız. Burası Türkiye’mizin en zor bölgelerinden birisi. Ama sizler yılmadınız, dirayetiniz devam etti. Karşımızdaki terör örgütüne, hainlere karşı kesinlikle taviz vermediniz. Allah sizlerden razı olsun. Sizin yapmış olduğunuz bu çalışmalar ülkemizin ilerlemesine katkı sağlayan değerler. Bundan dolayı da şahsım, şehrim ve ülkem adına sizlere çok teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kardeş şehirler uygulamasını başlattığını, amacın doğu ile batıyı, güney ile kuzeyi birbiriyle birleştirerek, o yerlerin kültürlerini birbirlerine yaşatmak olduğunu dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu uygulamasının amacına ulaştığını gördüm. Bu çok önemli ve değerli bir çalışma. İlk etapta ‘ne gerek var’ diyenler olmuştur, ancak ben bire bir yaşayan bir kişi olarak Şırnak’a geldiğimde Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki almış olduğu kararın ne kadar değerli olduğunu burada anladım.

Üç gündür Şırnak insanını tanımak, kültürünü görmek, örf ve adetlerini bilmek mutlu etti. Misafirperverlikle bizleri ağırladılar. Bunlar toplumuzun bazı yerlerinde aslında özlenen şeyler. Burada yaşanan güzellikleri birbirimize aktarabilmektir. Sizin yaşadığınız sorunları bizlerin görebilmesi, empatiyapabilmesi önemlidir. Ne şartlarda yaşandığını bilmemizdir, ona göre de ilgi ve alakamızı artırabilmemizdir. Bizler her türlü maddi ve manevi desteği vermek için buradayız. Bize düşen vazifeler neyse bizde sizlerle olmak istiyoruz. Bizlerin en çok ihtiyacı olan samimiyet ve dostluktur. Bizim insanımız birlik ve beraberlik içerisinde olduğu sürece hiçbir hain bizlere diz çöktüremez. Bizim insanımız helikopterden mermi atılırken, mermiye koşandır, hareket halindeki tankın önüne kendini atabilendir. 15 Temmuz’da göstermiş olduğumuz birliği kimse bozamaz. Biz kendine münhasır bir ülkeyiz. Cumhurbaşkanımız başımızda dimdik durduğu sürece Allah’ın izniyle hiçbir ülke bizden hiçbir şey alamaz. Bizlerden bir tek çakıl taşını dahi alamayacaklarını anladılar. Ekonomik olarak yaptıkları baskılara da çok güçlü bir şekilde cevap veriyoruz. Amaçları bizim güçlenmememizdir” diye konuştu.

3 günlük ziyareti boyunca kendisine ve ekibine gösterilen yakın ilgi ve alakadan dolayı çok duygulu olduğunu aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Allah hepinizden razı olsun. Bizlerde sizleri Isparta’mızda görmek isteriz. Şırnak’ımıza, Isparta’mızı anlatmak isteriz. Şırnak’ın bir elçisi olarak gidiyorum. Turizm elçisiyim. Şırnak’ımızın insanını, kadirşinaslığını, bölgeyi her gittiğim yerde anlatacağım. Hep beraber batı ile doğu arasındaki farklılıkları ortadan kaldıracağız. Karşılıklı dostluğumuzu devam ettirmek istiyoruz” dedi.