Türkiye’nin turizmde söz sahibi ve marka şehirlerinden biri olan Isparta'mızın birbirinden değerli ilçeleri olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen şehirlere, ülkelere değer katan, döviz gelirleri ile ekonomiyi ayakta tutan bacasız sanayi olan ve bu sektörden geçimini sağlayan tüm turizmcilerin 15-22 Nisan Turizm Haftası’nı kutladı. Başkan Başdeğirmen Isparta'nın 12 ay turizm olanakları ile yaşanacak bir şehir olduğunu belirtti. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen “Isparta deyince insanların aklına ilk gelen yaz aylarında gitmek, görmek istedikleri ve tatillerini geçirmek istedikleri, Isparta Gül Bahçeleri ve lavanta tarlaları, Eğirdir, Yalvaç ve diğer tüm ilçelerimiz ile ünlü bir şehirdir. Gül bahçelerindeki pembe yolculukla keşfedilmeyi bekleyen birçok tarihi ve turistik değerleri ile sadece yaz aylarında değil Isparta sahip olduğu değerlerle 12 ay gülü, lavantası, endemik bitkileri Davraz Kayak Merkezi, Eğirdir Gölü ve göller bölgesinin turizm potansiyeline sahip olan Türkiye’nin turizm gelirlerine katkı açısından önemli bir yeri olan şehirdir.” dedi.

Başkan Başdeğirmen ; “Umutsuz olmaya hakkımız yok, güzel günlere birlikte ulaşacağız” Mart 2020’den beri Türkiye’de görülen koronavirüs salgını nedeni ile turizmde kayıpların yaşandığını söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, merkezi hükümetimizin alacağı tedbirler, aşılanma ve vatandaşların hep birlikte mücadelesi ile bu zor günlerin aşılarak tekrar Isparta’nın yerli ve yabancı misafirlere ev sahipliği yapacağını belirtti. Başkan Başdeğirmen ; “Tüm dünyada olduğu gibi pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri de ne yazık ki turizm. 2020 turizm sezonundan çok umutlu olan turizmcilerimiz mart ayında ülkemizde görülmeye başlanan salgınla umutlarını 2021’e taşımıştı. Aşının bulunması, salgınla mücadelede alınan tedbirlere rağmen ülkemiz ne yazık ki salgında en fazla vakanın görüldüğü günleri yaşıyor. Bu da turizmi, ülkemize vatandaşlarını gönderecek ülkelerin uçuşları, rezervasyonları iptal etmesine neden oluyor. Toplum bağışıklığı sağlanarak vakaların en aza inmesi için hepimiz el birliğiyle mücadele etmeliyiz.

Birçok sektör gibi turizmcilerimizin de umudu salgının bir an önce bitmesi, yerli ve yabancı misafirlerimize kapılarımızı açabilmektir. Salgında yeni turizm seçenekleri ortaya çıksa da ekonomik gelir, turizm esnafının tekrar ayağa kalkabilmesi için topyekün bir mücadeleye, salgınsız bir Türkiye’ye ihtiyaç vardır. Herkesin bu mücadelede sorumluluk alması gerekmektedir. Geçmiş yıllara göre buruk bir turizm sezonuna hazırlansak da umutsuz olmaya hakkımız yok. Hep birlikte güzel günlere ulaşacağız inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle 15-22 Nisan Turizm Haftası’nı kutluyor, turizmle uğraşan tüm esnafımıza kolaylıklar diliyorum” dedi.