Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte başta Devlet Hastanesi ve Doğumevi bölgesinde bulunan esnaflar zor günler geçirdikleri gerekçesiyle Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

ZOR GÜNLER GEÇİREN DEVLET HASTANESİ VE DOĞUMEVİ BÖLGESİNDEKİ ESNAFLAR GÜNAYDIN'I ZİYARET ETTİ

Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte başta Devlet Hastanesi ve Doğumevi bölgesinde bulunan esnaflar zor günler geçirdikleri gerekçesiyle Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Esnaf, Başkan Günaydın’ın özel bir hastane açılışında ‘belediye olarak hastane kurmak istiyoruz’ açıklamasının ardından harekete geçerek yüzlerce imza topladı. Esnaf topladıkları imzayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a iletirken, hastane kurulması noktasında gerekli adımların atılmasını istedi. Başkan Günaydın, Devlet Hastanesi eski taş binası başta olmak üzere hastane alanının Sağlık Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılmak üzere belediye olarak Sağlık Bakanlığından tahsisinin istendiğini söyledi. Günaydın bu noktada Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere siyasilerden gerekli adımın atılmasını beklediklerini açıkladı.

Devlet Hastanesi civarında bulunan lokantacı, gözlükçü, eczane, medikal, bakkal dükkanı gibi çeşitli meslek guruplarından oluşan bir gurup esnaf Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Esnaf adına konuşan Bekir Salman, hastanenin taşınmasıyla birlikte işlerinin durma noktasına geldiğini, görüş, öneri ve düşüncelerini almak üzere Başkan Günaydın’ı makamında ziyaret ettiklerini söyledi. ‘Esnaf olarak bizlere desteklerinizi bekliyoruz’ diyen Salman, sadece Devlet Hastanesi civarı değil, doğumevi bölgesindeki esnafların da çok etkilendiklerini ve imza topladıklarını söyleyerek, topladıkları imzaları Günaydın’a sundu.

Esnafın çaresizliğini ve sorununun farkında olduklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Hastaneleri boşaltmak, oraya bir hastane yapmak ayrı bir konu. Bunu yaparken taşınan hastane bölgesindeki esnafı da düşünmek önemli. Geride ne olacağının bilinmeden hastanenin kaldırılması hatadır” dedi.

Devlet Hastanesinin bulunduğu alandaki eski taş binanın tarihi özellik taşıdığını, burayı ve hastane alanını belediye olarak Sağlık Bakanlığından, Sağlık Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezi yapmak için tahsisini istediklerini açıklayan Başkan Günaydın, “Isparta’mız iklim açısından ve coğrafik olarak sağlık açısından önemli bir il. Sağlık Bakanlığına dilekçemizi verdik. Taş binayı restorasyon yaparak Sağlık Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezi yapmak istiyoruz. Buradan ilgililere çağrıda bulunuyorum.  Burayı bize tahsis edin. Bunu yapabilecek güçteyiz. Bu çağrıma sayın milletvekilinin de olumlu cevap vermesini, canı gönülden katılmasını bekliyorum. Isparta sağlık kenti olacak, bunu hak ediyor. Bu alanın Isparta Belediyesine verilmesi esnafımızın da hatırına uygun olacaktır. Isparta’nın hizmetkârlığını yapıyorum. Bu parti meselesi değil, Isparta meselesidir. Buna acil çözüm bulunmalıdır” dedi.

Başkan Günaydın ayrıca, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un yeni Şehir Hastanesi etrafında ticari alanların oluşturulması yönündeki çağrısına da, “Orayı düşünüyorsun da burayı niye düşünmüyorsun. Günaydın, Sayın Osman Zabun oraları ben ticari alana çevirme olayını 6 ay önce yaptım. Orayı da hazırladım. Sizin tavsiye etmenize gerek yok, biz yapıyoruz” şeklinde konuştu.