Belediye Başkanı Günaydın, Yaşayan Otogar Projesinin inşaat bitim tarihinden önce tamamlanabileceğini ve bu yöndeki çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. 

Isparta Belediyesinin 6 Mart 2017’de ihale ettiği, ‘geleceğin projesi’ olarak görülen şehirlerarası ve kırsal terminal ile her kitleye hitap edebilecek olan yaşam alanlarının da bulunduğu Yaşayan Otogarda inşaat çalışmaları gece-gündüz, hafta içi hafta sonu mefhumu gözetilmeksizin devam ediyor. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Yaşayan Otogar Projesinin inşaat bitim tarihinden önce tamamlanabileceğini ve bu yöndeki çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. 

Gerek firma çalışanlarının gerekse belediyenin teknik ekiplerinin her an inşaat alanında bulunduğunu ve aralıksız olarak çalışmaların devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu inşaatımızı en kısa zamanda bitirip Isparta halkımıza yeni, kıymetli ve fonksiyon yüklü bir proje teslim edilecek. İhaleyi alan ve inşaat çalışmalarını sürdüren firmamızın projenin çok daha kısa sürede teslim edebileceğini umuyorum. Belirlenen tarihten önce projeyi bitireceklerini tahmin ediyorum. Profesyonel bir firma yapıyor.

Geç biten bir inşaatta kar amacı zayıflar. Hızlı ve kaliteli bitirilen her inşaat kar eder. Hem Isparta kullanımı hem de firma açısından bu projenin 20 aydan önce bitirileceğini umuyorum. İnşaat çalışmaları çok hızlı ilerliyor. Pazartesi gününden itibaren 40 kişilik daha bir kalıpçı ekibi giriyor. Ekip her geçen gün kuvvetlendirilerek çalışılıyor. Bu şantiyecilikte önemlidir. Bu arada da ödemelerde Allah belediyemize güç kuvvet versin diyorum. Bu projenin Isparta’mıza ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” dedi. 

Her kitleye hitap edecek olan ve 200 dönümlük bir alanda projelendirilen Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal Projesinde 93 metre yüksekliğinde kültürel ve sosyal içerik barındıran kule de bulunuyor. Projede 500’ü açık, 500’ü kapalı olmak üzere bin araçlık otopark, sinema salonları, küçük ve büyük çaplı ticari mekanlar, restoran ve kafeteryalar, döner restoran, şehrin manzarasına hakim cam teraslı kafeterya ve gül bahçeleri de yer alıyor.