Belediye Başkanı Günaydın başkanlığında önceki gün ITKM, KAdıahmetoğulları şirket yetkililerinin ve hukukçuların katılımıyla gerçekleştirilen toplantının anlaşmazlıkla sonuçlandığı öğrenildi.

Isparta Belediyesi yönetimi, yılan hikayesine dönen Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi konusunda yüklenici firma Kadıahmetoğulları ile uzun süredir görüşme trafiği sürdürüyor.

Birçok işyerinin tapu devrini alan, taşınmazlara konulan ipotek sayesinde kredi kullanan ve bu finansı Antalya'daki AVM'yi bitirmek için kullanan Kadıahmetoğulları'nın Isparta'daki projeyi tamamlaması için istediği 4.proje tadilatı için toplantı üzerine toplantı yapılıyor. ITKM inşaatında projeye aykırı yapılaşmalar yapan, uluslararası marka zincirlerini ITKM'ye çekmek amacıyla işyerlerinin büyütülmesi için proje tadilatı isteyen Kadıahmetoğulları'na Isparta Belediyesi'nin sunduğu şart kabul görmedi. Önceki gün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında yapılan toplantıda görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, uzun süredir ITKM inşaatını durduran ve hiçbir şantiye faaliyeti yürütmeyen Kadıahmetoğulları, uluslararası markaların talep ettiği işyeri büyüklüğünü sağlamak ve proje aykırı imalatların hukuki çerçeve içerisine sokulması için Isparta Belediyesi'nden proje tadilatı talep etti. Belediye yönetimi, ITKM için istenilen 4.proje tadilatı için bazı şartlar sundu. Belediye Başkanı Günaydın'ın daha önceden verileceği taahhüt edilen 43 işyerinin yeriyle ilgili talebi Kadıahmetoğulları'na iletildi. Cumhuriyet Caddesi ile 113.Cadde'ye bakan köşe taraftan bir blokun tamamen Isparta Belediyesi'ne verilmesi istendi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda taraflar karar toplantısı için önceki gün biraraya geldi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kadıahmetoğulları A.Ş'nin sahipleri katılmadı. Firma adına Isparta şantiye şefi ile bir yetkili toplantıda hazır bulundu. Belediye hukukçularının da katıldığı toplantının anlaşmazlıkla sonuçlandığı haber alındı. Belediye Başkanı Günaydın'ın şartları kabul etmeyen Kadıahmeoğulları firma temsilcilerini odadan kovduğu belirtildi.

Belediye Başkanı Günaydın'ın görüşmelerin anlamazlıkla sonuçlanmasından sonra hukukçularına önemli talimatlar verdiği öğrenildi. Başkan Günaydın'ın ilk etapta Kadıahmetoğulları'nın Isparta Belediyesi'ne olan 30 milyon TL'lik borcuna karşılık icra takibi başlatılması yönünde talimat verdiği bildirildi. Yine Başkan Günaydın'ın 2006'da yapılan ihale sözleşmesinin feshi için çalışma yürütülmesi ve araştırma yapılması konusunda da kesin talimat verdiği belirtildi. Önümüzdeki günlerde ITKM ile ilgili önemli gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Bilindiği üzere Hasan Balaman'ın döneminde kat karşılığı usulü ile 2006 yılında ihaleye çıkarılan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi'nde 2 kez AK Partili belediye döneminde, 1 kez de MHP'li belediye döneminde zeyilname düzenlenmişti. Mart 2009'da tamamlanması gereken projede şimdi 4.kez zeyilname talep ediliyor. 55 bin m2'lik proje kapsamında 500'e yakın bağımsız işyeri bulunuyor.

Akdeniz