Ziyarette konuşan Isparta İl Müftü Vekili Mevlüt Şahiner,“Geçen 12-19 Mart tarihleri arasında vakfımızın iyilik ödülleri dağıtıldı. Bize de bir yazı geldi. Vakfımıza yardımcı olan, yardım yapan hayırseverlere bir teşekkür belgesi takdim edilmesi istendi.

Allah razı olsun sizlerde geçen yıl ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasında bizleri memnun ettiniz, külliyetli bir bağışta bulundunuz. Bu vesile ile geldik. Sayın başkanım Hediyem Kur’an Olsun Kampanyası önceki başkanımız Mehmet Görmez Bey bir Afrika gezisi sırasında pencereden dışarıya bakıyor, insanlar kuyruk oluşturmuş, ‘nedir bu?’ diyor. ‘Şimdiye kadar inandıkları ve hiç görmedikleri sizin bizlere hediye olarak getirdiğiniz Kur’an’ı öpüp başlarına koymak için sıraya geçtiler’ deniyor. Bu olay böyle bir hayri hizmete vesile oluyor. Önceki başkanımız Mehmet Görmez Bey bu kampanyayı başlattı. Geçen yılda Isparta olarak Türkiye illeri arasında ikinci sırada yer aldık. Yaklaşık 35 bin yardım geldi. Bu kampanya bu yılda devam edecek. Geçen yıl 12 lira idi, bu yıl 15 liraya çıktı. Buna bir kolaylık daha getirmişler SMS yoluyla da bu yardımlar yapılabilecek. Başkanlığımız geçen yıl 17 dilde Kur’an-ı Kerim’i tercüme ederek o ülkelere gönderdi. Bu sene bu 26 dilde Kur’an-ı Kerim’in mealini tercüme edip Türkiye’deki Müslümanların hediyesi olarak bu ülkelere gidecek. Büyük miktarda bağışlar yapılıyor” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının uzak ülkelere ve Müslümanlığa aşina olmak isteyen ülkelere Kur’an-ı Kerim Kampanyası başlattığını hatırlatan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bu çok güzel ve büyük bir olay. Bu Kur’an-ı Kerim’ler dağıtıldı. İslamiyet’in, bu yüce dinin yayılmasında bu vakfımız büyük bir iş yapmıştır. Sayın Müftümüze teşekkür ediyorum. Büyük bir gayret içerisinde çalıştı ve bu yardımlar yerine ulaştırıldı. Kendilerini tebrik ediyorum. Belediye olarak hasbelkader bir yardımımız olmuştu. Bizleri unutmamışlar ve bizleri ziyaret ettiler. Bu kampanya devam ettiği müddetçe Isparta Belediyesi olarak bu konuya yardımcı olmak istiyoruz. Vakfımızın ve müftülüğümüze göstermiş olduğu bu çabalardan dolayı tebrik ediyorum. İnşallah ülkemize, milletimize ve dünyaya İslam adına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.