Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, son günlerde ‘Belediye cezaevi için yer göstermedi’, ‘Cezaevini Keçiborlu’ya kaptırdınız’ şeklinde gündeme getirilen açıklamalara tepki gösterdi.

BAŞKAN GÜNAYDIN'DAN KEÇİBORLU'YA YAPILACAK CEZAEVİNE DESTEK SÖZÜ

Başkan Günaydın, Isparta’nın çevresinde ve imarında cezaevi yapılabilecek bir alanın olmadığını, bu arazinin Keçiborlu ilçesinde bulunduğunu dile getirdi. Günaydın, konuyla ilgili Başsavcı ile de bir görüşme yaptığını belirterek ‘buranın altyapısı yoksa hiç tereddüt etmeyin, Isparta Belediyesi olarak bu altyapıyı bir ayda yapar, teslim ederiz’ dediğini açıklarken, kendisini tenkit edenlere de ‘Keçiborlu da benim memleketim. Basit tenkitlerle şahsımı, belediyeyi çürütmek istiyorlar’ görüşlerinde bulundu.

Kamuoyunda ‘Cezaevini Keçiborlu’ya kaptırdınız’ şeklinde bazı yersiz beyanların olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’nın çevresinde ve imarında cezaevi yapılabilecek bir yerimiz yok. Keçiborlu ilçemizde bugün cezaevi yapılabilecek 210 dönüm hazır arazi var. Bizim arazimiz yok. Bu konuyla ilgili çalışmalar ve ziyaretler yaptım. Başsavcımızı da ziyaret ettim. Başsavcımıza ‘Keçiborlu’da yapılacak olan cezaevinin yerinin müsait olduğunu, istenilen geliştirilebilen bir kampus yapılabileceğini ifade ettim. 

Başsavcımıza ben ‘buranın altyapısı yoksa hiç tereddüt etmeyin, Isparta Belediyesi olarak bu altyapıyı bir ayda yapar, size altyapıyı da meccanen teslim ederiz’ dedim. Şehircilik bakımından, yer bakımından bir cezaevi kampusu devletin yapma ihtiyacı var. Bu kampus yeri de Keçiborlu’da var. Altyapısını da yapmaya söz verdim. Bırakın yer vermedi diye altyapısını yapmayı söz verdim.

Keçiborlu Türkiye’nin başka bir ucu değil ki. Burası da Isparta. Keçiborlu yabancı bir memleket mi. Ben orayı da Isparta’nın özü olarak görüyorum. Araziyi orada bulduk. Bu kadar anlamsız sözlerle üzerimize bazı laflar söylemeye çalışıyorlar. Keçiborlu Isparta, Isparta’ya yapılıyor. Yapılmasında bende faydalı olmak istiyorum. Bu şekilde lüzumsuz laflara gerek yok. Böyle bir kampusun böyle bir ilçemizde yer alması ve merkeze de yakın olması doğaldır, güzeldir. Genel imar planı için de yeri uygundur. Bu konuyla ilgili siz ne biliyorsunuz da tenkit edebiliyorsunuz. Hiç işiniz yok mu?

Bu konu genel kapsamda en doğru bir iştir. Keçiborlu da yapılmasını ben destekliyorum. Devlet bizden bunu istedi. Şehrimizin bir kenarında bir hazine arazimiz yok. Bir Kayseri, Adana gibi büyük arazilerimiz yok.

Bencil olmanın da anlamı yok. Keçiborlu da benim memleketim. Basit tenkitlerle şahsımı, belediyeyi çürütmek istiyorlar. Belediye taş taş üstüne koyanlardır ve bizde gece gündüz demeden çalışıyoruz. Şehrimizi de en güzel yere getiriyoruz. Her birinin cevabı var. Ben bu memleketin hizmetçisiyim belediye başkanı değilim” görüşlerinde bulundu.