Belediye Başkanı Günaydın'ın seçim sürecinde kendisine hakaret ettikleri gerekçesi AK Parti İl Başkanı Zabun ile AK Parti'nin adayı Günaydın'a dava açtığı öğrenildi. 30 Mart seçimlerinin üzerinden 8 ayı aşkın süre geçmesine rağmen yankıları ve seçim sürecinde yaşanan gelişmelerin etkileri sürüyor.

Belediye Başkanlığı seçimleri sürecinde yapılan konuşma ve açıklamalar davalık oldu. Seçimleri yeniden kazanan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, seçim süresinde yaptığı acıkmalar nedeniyle AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ve AK Parti'nin Isparta Belediye Başkan adayı Nuri Uzaktaş'a "hakaret" davası açtı.

Kanal 32'de "Ne Var Ne Yok?" programına konuk olan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, başkan Günaydın'ın kendisine açıklamalarından dolayı 2 ayrı dava açtığını ve davalar için ifade verdiğini belirterek:

"Sayın Başkan 2 dava açtı ve ifade verdik. Biz kendisine hakaret etmedik. Konuşmalarımızda sürekli olan belirli bir seviye ve saygı içinde olduk. Ancak başkan hakaret olarak algılanmış ve dava açmış.

Bununla uğraşıyoruz. Biz nerede ne konuşacağımızı biliyoruz. Kesinlikle hakaret söz konusu değil" dedi. Zabun'un bu açıklamalarından sonra Günyadın'ın seçim sürecindeki açıklamalarından dolayı AK Parti'nin başkan adayı Nuri Uzaktaş'a da bir dava açtığı ve Uzaktaş'ın da geçtiğimiz günlerde ifade verdiği öğrenildi.

AK Parti İl Başkanı Zabun, programda yaptığı açıklamalarda, iktidarları döneminde Isparta’ya önemli hizmetler kazandırıldığını ve kazandırılmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.