ABD’nin İsrail Büyükelçiliğinin Kudüs’te açılışının yapıldığı gün İsrail’in Gazze’de Filistinli Müslümanları katletmesine Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’dan çok sert tepki geldi. Başkan Günaydın “İsrail’i Tel’in yürüyüşüne” katılması için tüm Isparta halkını 16 Mayıs Çarşamba günü saat 17.15’te Isparta Belediyesi binasının önüne davet etti.

            İsrail’in Gazze’de barışçıl gösteriler düzenleyen Filistinli Müslümanları katletmesine Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın tepkisi çok sert oldu. 53 şehit ve 2 binin üzerinde yaralı veren Filistin halkına dünyadaki Müslüman devletlerden sadece Türkiye’nin sahip çıktığına dikkat çeken Başkan Günaydın, “İsrail’i Tel’in yürüyüşüne” katılması için tüm Isparta halkını 16 Mayıs Çarşamba günü saat 17.15’te Isparta Belediyesi binasının önüne davet etti.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın açıklamasında şunları kaydetti; “İsrail masum Filistinlilere büyük silahlarla saldırmaktadır. 61 şehit ve 2 binin üzerinde yaralı bulunmaktadır. Filistin halkını yalnız Türk Milletinin savunduğu ortaya çıkmıştır. Yarın (16 Mayıs 2018 Çarşamba) saat 17.15’te İsrail’i protesto yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Tüm Isparta Belediyesi personelide bu yürüyüşte olacaktır. Belediye önünden başlayarak Hükümet Meydanına kadar yürüyeceğiz. Hükümet Meydanında konuya ilişkin değerlendirmemiz olacaktır. Ispartalı hemşerilerimizi ve tüm halkımızı bu yürüyüşe davet ediyorum. Isparta’nın Filistin halkına büyük desteği olduğunu görmek istiyoruz. Hem de birlik, beraberliğimizi ve gücümüzü göstermek istiyoruz. Isparta ve Türkiye maddi manevi olarak Filistinli kardeşlerimizin yanındadır”