Belediye Başkanı Günaydın, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bedelsiz istediği arsaya şart koşması nedeniyle bazı kişilerin kendisini eleştirdiğini belirterek, “Beni küçük düşürmek istiyorlar. Ben Ispartalının hakkını almak istiyorum" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Okulu yapılmak üzere Davraz Mahallesi’nde bulunan arsayı Belediye Meclisi’nden bedelsiz istemiş ancak Meclis arsayı oy çokluğuyla vermemişti. Karar sonrası AK Parti Milletvekili Recep Özel Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı hedef alarak “MHP Isparta’da eğitime verdiği önemi para ile gösterdi” şeklinde açıklaması olmuştu. Günaydın Özel’in bu açıklamasını “Yersiz” olarak niteledi.

TEK KALEMDE 16 ARSA VERDİM

Önceki Belediye Başkanlıkları döneminde çok okul arsası verdiğini belirten Belediye Başkanı Günaydın, “Okul arsaları veriliyor ama ‘Vermiyor’ deniliyor. Eski Belediye Başkanlığı zamanda bir kalemde 16 arsayı okul yapımı için verdim. Halil İbrahim Daşöz zamanında da verildi. Bunlar içinde 70 bin m2’lik yer de vardı. Devletimizin bir kanunu ve mevzuatı var; Devlete, hazineye veya milli eğitim gibi bakanlıklara verdiğinizde fiyatları karşılığı verebiliyorsunuz. Fiyat tespitlerini yine devlet yapıyor. Para karşılığı verdiğimizde o para hizmet olarak Isparta halkına aktarılıyor” dedi.

BİZ CAMİLERE KADAR İNMEYİZ

Öte yandan Türkiye’de başka belediyelerin bu kanun üzerinden yaptıklarını da örnekleyen Günaydın, “Üsküdar Belediyesi, 40 yıl önce belediyenin verdiği camilerin parasını almış. Ben camiye kadar inmem. Ama bir şeyler alacağız. Verdiğimiz arsanın fiyatını yine devletimiz tespit ediyor. Hatta AK Parti Meclis Üyemiz Kadir Dal da ‘Bu paraları alın’ demişti2 diye konuştu.

ISPARTA’DA EĞİTİM BİZİM VERDİĞİMİZ ARSALAR SAYESİNDE HIZLANDI

Diğer taraftan kendisinin yersiz eleştirildiğine dikkat çeken Günaydın, “Bu kanunlardan habersiz olan milletvekilleri bizi Okul yaptırmıyor’ diye tenkit ediyor. Okulu esas yaptıran bu belediye. Türkiye’de biz ön sıralardayız. Verdiğimiz arsalardan dolayı Isparta’da eğitim hızlandı. Belediye çalışmaları bazen unutuluyor herhalde, tenkit ediyorlar. Camileri bile alıyorlar biz camiyi almayacağız ama başka şey alacağız. Bizi tenkit edenler kanunu ve geçmişte yaptıklarımızı bilmedikleri için fırsat yakalayıp özellikle Yusuf Ziya Günaydın’ı küçük düşürmek istiyorlar. Kanunu öğrensinler ondan sonra tenkit etsinler. Ben Isparta’nın hakkını almak ve vermek istiyorum. Bu parayla Isparta’nın en zaruri ihtiyaçlarını karşılamak istiyorum” ifadelerini kullandı.