ISPARTA-Yenişar Bademli İlçesi"nin AKP İlçe Başkanı Osman Başer, başkanlık görevini yürüttüğü Yenişar Bademli Sulama Birliği Kooperatifi"nin TEDAŞ"a olan 506 bin YTL"lik borcuna karşın iki kez mal beyanında bulunmamak suçundan dolayı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  Isparta"nın Yenişar Bademli İlçesi"nde AKP İlçe Başkanı olan Osman Başer, mal beyanında bulunmamak suçundan dolayı önceki gün cezaevine konuldu. DHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, AKP"nin ilçe başkanlığı görevinin yanı sıra Yenice Mahallesi"nin muhtarı ve Yenişar Bademli Sulama Birliği Kooperatifi Başkanı da olan Osman Başer"in tutuklanması önceki gün gerçekleşti.

   Osman Başer, başkanlık görevini yürüttüğü Yenişar Bademli Sulama Birliği Kooperatifi"nin TEDAŞ"a olan 506 bin YTL"lik borç karşılığında icralık oldu. İcra sürecinin başlaması ile birlikte Osman Başer"den iki defa mal beyanında bulunması istenmesine karşın, Başer"in mal beyanında bulunmadığı ve bu yüzden tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. AKP"li Başkan, Yalvaç Kapalı Cezaevi"nde 20 gün hükümlü kalacak.

 **BELGELER YOK EDİLDİ İDDİASI

  Öte yandan AKP"li başkanın cezaevine gönderilmesi ve sulama birliğinin borçlarına ilişkin ilçe halkından edilen bilgilere göre, sulama birliğine üye olan çiftçilerin enerji bedellerine birliğe ödemelerine karşın, birliğin TEDAŞ"a ödemede bulunmadığı öne sürülüyor. Yine bu iddialara göre; Osman Başer"in TEDAŞ"a olan borcu ödemediği ve bununla ilgili olarak da vatandaşın ödemede bulunduğu dekontların 2006 yılının Haziran ayında çıkan bir yangın sırasında kasıtlı olarak yok edildiği de ifade ediliyor. Vatandaşlar, birlik üyelerinin enerji bedeli olarak ödediği paraların ise nereye gittiğini bilmediklerini söylüyor.

Olusum