Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, yerel bir internet haber sitesinde yer alan haber için yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

SAV'DA PİS KOKU OLMAZ

Ne Sav Belediye Başkanı ne de Sav Belediyesi Meclis Üyeleri SAV’ın aleyhine herhangi bir karara imza atmaz.

Yerel bir haber sitesinde ''Sav’da Pis Kokular'' başlığı ile bir haber yayımlandı. Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz meclis üyeleri:

 Evet, haziran ayı meclis toplantısına ek gündem ile böyle bir talep geldi. Meclis üyesi arkadaşlar da bu konunun basit bir konu olmadığını ve bir sonraki meclis gündemine alınmasını uygun gördüler.

  İnşaat sektöründe faaliyet gösteren bir müteahhit kasabamızın konut dışı imar sahasından bir arazi satın almış ve bu arazinin konut alanı olarak imara açılması için dosya hazırlatıp belediyemize sunmuş ve meclis gündemine alınmasını talep etmiş.

 Konu temmuz ayı meclis toplantısında görüşülecek. Dilekçe ile yapılan bu talepler kanunen gündeme alınmak zorundadır.

Bu hususun meclis gündemine alınması, talebin kabul edileceği anlamına gelmez. Zira hangi partiden olursa olsun hiçbir meclis üyemiz SAV Kasabası’nın aleyhine olacak bir maddenin altına imza atmaz.

 Bu ve buna benzer talepler daha önceki dönemlerde de geldi. Bugün de geldi, yarın da gelir. Çünkü Sav’ın değeri her geçen gün artıyor.

Burada ölçümüz, düzenlemelerin şahsi menfaatlere değil umumi menfaatlere uygun olmasıdır. Kişiye özel bu tip düzenlemelere ne Sav sevdalısı Belediye Başkanımız ne de meclis üyelerimiz müsaade etmez.

Dolayısı ile buradan pis koku çıkmaz. Sav Kasabası geçmişte olduğu gibi bugün de, yarın da güzelliklerle anılacak.