Ödül törenine Belediye Başkanı Şakir İpekçi,belediye meclis üyesi Şükran Teberdar, Milli Takım Antrenörü Yaşar Erbil, Miryekefalon Türklerin Şafağı Filminde yer alan yardımcı oyuncu Komutan Rolündeki Bilal  Emre Karakaş ve Nazike Nur Yazıcı'nın Antrenörlerinden Milli Sporcu Esin Erbil hazır bulundu.

Belediye Başkanı Şakir İpekçi, Sav Kasabasının markalaşması için tüm alanlarda gelişim göstermesi gerektiğini, bunun içinde sportif alandaki faaliyetlere büyük önem verdiklerini söyledi.

Sporda başarının önemli olduğunu ancak elde edilen başarının devamlı olması gerektiğini vurgulayan İpekçi, ''İnsana yapılan yatırım uzun vadelidir. Nazike Nur, adından uzun yıllar söz ettirecek bir evladımız. Kendisinden Sav Kasabamızın ismini başarılarla duyurup süsleyeceğinden eminim.'' dedi. İpekçi; sportif alanda yaptığımız yatırımların karşılığını almaya başlayacağız ve inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu artarak devam edecektir. Nazike Nur kızımız elde ettiği başarılarla bizleri son derece mutlu etti. Bizde bugün imkanlar ölçüsünde mutlu etmek istiyoruz. başarısı özellikle uluslararası alanda olduğu zaman, İstiklal Marşımızı çaldırdığı zaman bizde bundan motive olacağız. Başarılar geldikçe geleceğe daha umutlu bakıyoruz" diye konuştu.

Sporun kasabamızın marka değerini artırmada ne kadar etkili olduğunun ortada olduğunu anlatan Başkan İpekçi, "Bizler Sav'ın gelişimi için sanata, kültüre, çevreye ne kadar önem veriyorsak spora da onun kadar önem veriyoruz. Her alanda gelişim gösterdiğiniz zaman marka değeriniz artıyor. Şunu kesinlikle unutmayın yarışmalarda sporcular değil, şehirler ve ülkeler yarışır. Tüm alanlarda gelişime büyük önem veriyoruz ve bunu bir bütün olarak görüyoruz. 

Biz insana yatırım yapmayı her şeyin üzerinde görüyoruz, Tabi ki sportif alanda bayrağımızın dalgalanmasını, İstiklal Marşımızın çalınmasını çok istiyoruz. Ancak bizim bu isteğimiz kuru bir milliyetçilik değil. Bu başarıyı kazanan sporcuların ülkemizin değerlerine sahip onları özümsemiş erdemli isimler olmasını çok daha önemsiyoruz. Sportif başarının yanında milli ve manevi değerlerle donatılmış örnek sporcular yetiştirmek çok daha önemli olduğuna inanıyorum. Evlatlarımızın başarılı sporcu olmanın yanında ahlaklı ve karakterli bireyler olmaları onların farkı olsun istiyoruz. Nazike kızımızın ve kasabamızdan yetişecek olan yavrularımızın, yaşamı yolu ve bahtı açık olsun, başarıları daim olsun" ifadelerini kullandı.

Başkan İpekçi ve beraberindekiler daha sonra şampiyonada madalya kazanan Nazike Nur Yazıcı’ya hediyesini verdiler.