Sevgili dostlar geçtiğimiz hafta sonu Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, ilimizi ziyaret etmişti.

Isparta’nın turizm rakamlarını beğenmeyen, yetersiz bulan Sayın Bakanımız çok açık ve net konuştu. Ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’e “Başkan Seçil, Ankara’ya Gel” dedi.

Adeta isyanını dile getiren Bakan Bey; “Isparta, 14 milyon turist inen Antalya havalimanına 1,5 saat mesafede bulunan bir il. Avantajlı bir il ancak bugüne kadar bu avantajını layıkıyla kullanamamış. Bu pastadan Isparta hak ettiği payı muhakkak alması gerekiyor. Doğa, inanç, kültür ve spor turizmi olarak önemli potansiyele sahip olan Isparta hak ettiği turizm potansiyeline ulaşmalıdır” diyerek eleştiri de bulunmuştu.

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in turizm projelerini inceleyen Bakan Ersoy; Tren Garı Gül Park, Tarihi Damgacı Sokak, Kirazlıdere Teleferik, Kent Park ve Millet Bahçesi gibi projelerin önemine dikkat çekerek; Isparta için büyük önem arz eden vizyon projelere bakanlık olarak gerekli desteği sağlayacaklarını söyledi.

Sevgili dostlar günümüzde ülkeler ile birlikte artık şehirler de birbiriyle yarışmaktadır. Her şehir sahip olduğu zenginliklerini ön plana çıkararak bu avantajını sonuna kadar kullanmak suretiyle yarıştan hak ettiği payı almaktadır.

Örnek vermek gerekirse 2018 yılı içerisinde Denizli Pamukkale’yi 2 milyonu aşkın turist ziyaret ederken, Konya Mevlana’yı ziyaret edenlerin sayısı 3 milyonu aşmış durumda.

Burada önemle üzerinde durulması gereken iki husus var.

Birincisi; seçimle gelen yerel idareci ve yöneticiler,

İkincisi; atamayla gelen idareci ve yöneticiler.

Ya tanıtımda eksik kaldılar veya turizme yeterince önem vermediler. Bakan Beyin eleştirisinden çıkan sonuç bu.

Davraz Kayak Merkezi, Eğirdir Gölü, Yazılı Kanyon, Pisidia Antiocheia Antik Kenti, medreseler-türbeler, dağlarla-ovalarla-göllerle bütünleşen harika bir doğa, gül ve lavanta bahçeleri var. Bütün bunlar dünya insanıyla paylaşabileceğimiz güzellikler.

Turizm potansiyeli açısından çok zenginiz, ancak ziyaretçi açısından fakiriz.

Bakan Beyin söylediğine göre, bu ters döngüyü küçük dokunuşlarla düzeltebilmek mümkün.

Nasıl mümkün olacak?

Merkezi hükümetle, yerel hükümet aynı masaya oturunca mümkün olacak.