8 Nisan 2014 Salı günü yeni dönemin ilk belediye meclisi toplantısında yer alan “Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e Belediyemiz ile ilgili tapu işlemleri için yetki verilmesi” ve “Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e belediyemiz ile ilgili işlemler için yetki verilmesi” maddeleri görüşülerek yapılan oylama sonucu Ak Parti ve MHP’li belediye meclisi üyelerimizin red oylarıyla yetki verilmemiş, Başkan Şengöl, bunun üzerine 11 Nisan Cuma akşamı saat 20.00’de tekrar belediye meclisini toplantıya çağırmış ancak Ak Parti ve MHP’li belediye meclis üyelerimiz bu toplantıya katılmamışlardı.       

2’inci toplantı sonrası, ertesi gün (bugün saat 14.00’de) tekrar meclisi toplantıya davet eden Başkan Şengöl’ün başkanlığında toplanan belediye meclis toplantısına; Demokrat Parti Belediye Meclisi üyeleri M. Cengiz Kılınç, Hasan Bilal Taran, Selahattin Tamgül, Ak Parti belediye meclis üyeleri Erhan Savran, Ahmet Hamdi Takır, Müslahattin yaman, Ahmet bulucu, MHP belediye meclis üyeleri Şükrü Savaş, Ramazan Kurt, Mustafa Günay yanısıra İnsan Kaynakları Md. Semra Güngörmez, Fen İşleri Md. V. Gülay Uysal, Yazı İşleri Md. V. Ümit Metin, Zabıta Md. Gamze Göksu ve Hal Md. İrfan Çatal katıldılar.

Hemşehrilerimizin yine yoğun ilgi gösterdiği toplantıda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ömer Şengöl, yönetmelik gereği Meclisi yeniden toplantıya davet ettiğini, ilk toplantıda red edilen iki maddenin yine reddedilmesi durumunda İdari Mahkeme’ye başvuracaklarını söyledi.

Her iki maddenin geniş açıklamasını yapan Başkan Şengöl, bu maddelerde parasal bir konunun bulunmadığını ifade ederek “tapu yetkisi” ve “belediyemiz ile ilgili işlemler’ konularını ayrı ayrı oylamaya sundu.

Yapılan oylamalarda ilk toplantıda olduğu gibi Demokrat Partili meclis üyelerinin kabul oyu vermelerine rağmen Ak partili ve MHP’li belediye meclis üyeleri red oyu kullanırken, her iki madde de Meclisten yine geçemedi.

Kanunun kendisine verdiği yetkiyi, Ak Partili ve MHP’li Meclis üyelerinin kendisine vermediğini dile getiren Başkan Şengöl, “bu maddeler belediye mallarının satışı için değil, ben bu karara itiraz için İdari Mahkeme’ye başvuracağım” dedi.