Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Genel Kurulu’nda, yeniden aday olan Başkan Ahmet Tural, genel kuruldaki seçimde güven tazeledi. Kongrede konuşan Tural, “Benim çekilip çekilmeyeceğime üyelerimiz karar verir. Ayrıca bu beden var olduğu müddetçe benim heyecanım hiçbir zaman bitmez. İlk günkü aşkla heyecanla çalışırız” dedi.

Isparta Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Genel Kurulu Iyaş Kongre ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongrede mevcut Başkan Ahmet Tural ile Muammer Kara’nın listesi yer aldı. Kongreye MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Genel Kurul’da Divan Başkanlığını Isparta Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı yaptı.

Genel Kurul’da ilk sözü adaylardan Muammer Kara aldı. Yapılamayanları yapmak için aday olduğunu söyleyen Kara, “Kim kazanırsa kazansın, geçen dönem olduğu gibi birlikte elimizi kaldırır birlikte çalışmaya esnafımıza yardımcı olmaya devam ederiz” dedi.

Tural’ın işinin kolay olmadığını tam 6 görevi bulunduğunu anlatan Kara, “Bu kadar görevi yürütmek kolay değildir. Paylaşmak gerekir. Tek adam devri bitmiştir. Biz senin yükünü alalım” diye konuştu. Kara, kendisinin önerdiği projelerin yapılmadığını bunun nedenin de Tural’ın çok sayıda görevi yürütmesinden kaynaklandığını savundu. Kara, Isparta Şoförler Odası’nın başkanını aradığını belirterek, Isparta’da kamyoncu esnafın garaj ihtiyacının halen karşılanmadığını ifade etti.

“Anam da babam da burası”

Demokratik bir genel kurul yapıldığını herkesin aday olabileceğini belirterek sözlerine başlayan Ahmet Tural ise, “Benim çekilip çekilmeyeceğime üyelerimiz karar verir. Ayrıca bu beden var olduğu müddetçe benim heyecanım hiçbir zaman bitmez. İlk günkü aşkla heyecanla çalışırız. Ahmet Tural’ın çok görevi varmış. Yahu Ahmet Tural’ın iki görevi var. Şoförler Odası Başkanıyım. Anam da babam da burası. İkincisi Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanıyım. Ben Şoförler Odası Başkanı olamazsam Şoförler Federasyonu’nda görev yapamam. Ben kefalet başkanı olamazsam bölgede görev yapamam. Bu görevi sen değil üye veriyor” dedi.

“Esnafımızın cebinden bir şey çıkmadan bunu almanın peşindeyiz”

Odada tüm harcamaların şeffaf olduğunu ve her şeyin hesabını verebileceklerini belirten Tural, “Kamyon Garajı konusunda belediyeye yazı yazdık, belediye bize yazdı. Belediye ‘Yeri sen alacaksın’ dedi. Kamyoncu esnafı bu yeri nasıl alsın? Oda aidatlarıyla almaya kalkılsa tüm aidatlardan 218 bin lira gelir sağlanır. Peki ne yapıyoruz almak için, Süreyya Sadi Bilgiç Bey ile tabii ki görüşüyoruz. Milli Emlak’ın, Özel İdare’nin yeri var mı bakıyoruz. Bozanönü tarafında bir yer bulduk. Hiç olmazsa daha ucuza alırız düşüncesi ile hareket ediyoruz. Acaba yeni taşınacak sanayinin yan tarafında projeye bu işi dahil edebilir miyiz? Bunun çabası içindeyiz. 500 metrekare yer almıyorsunuz. Bizim alacağımız yer en az 100 dönüm. Biz esnafımızın cebinden bir şey çıkmadan bunu almanın peşindeyiz” şeklinde konuştu.

Kurtarıcı alınması konusuna da değinen Tural, “Benim kurtarıcıya ihtiyacım var deyip de bu ihtiyacı giderilmeyen kimse var mı?” diye sordu. Tural, “Beni kim aradıysa, nerede olursa olsun işini gördük. Sivas’ta şoförümüz kaza yaptı. Şoför eks oldu. Arkadaşlarımız oraya gidinceye kadar otopsi yapıldı, araç çekildi. İşte bizim görevimiz bu. Taksici kendi işini, nakliyeci kendi işini yapacak. Biz onların babası konumundayız. Oturur konuşur sorunu hallederiz. Türkiye’de ticari taksi tarifesinde örnek uygulamaya imza attık. Kısa mesafeyi 60 saniyeye indirdik. Buna biz karar verdik” açıklamasında bulundu.

“Yetki belgesinde ücret düştü”

Her şeyi takip ettiklerini belirten Tural, uzun zamandır federasyonu nezdinde yapılan girişimler sonucunda K1 Yetki Belgesi ücretlerinin 21 bin 333 TL’den 10 bin TL’ye düşürülmüş olup araç yaş sınırının kaldırıldığını müjdeledi. Federasyonda 12 kişilik yönetimde bir küçük şehir Isparta olduğunu kaydeden Tural, oraya bileğinin hakkıyla geldiğini bu esnafın başarısıyla geldiğini belirtti. Tural “Bizim bu başarımız esnafımızı mutlu eder. Bazılarını da mutsuz eder. Biz başarımızı daim ettireceğiz” dedi.

“En güzel fiyatı Isparta aldı”

Taksilerin yenilenmesi konusunda Antalya’nın Türkiye’de en ucuz fiyatı olan il olduğunu söyleyen Tural, “Uygun fiyat verdiler. Biz de burada Antalya’nın altında fiyat veren tek firma vardı. Biz o firmayla anlaşma yaptıysak, paramız Isparta’da kalsın diye yaptık. Bizzat ben pazarlık yaptım. Hani vaktim yok diyorlar ya. 24 saat bana az. En güzel fiyatı Isparta aldı. İyi ki bir şeyler yapıyoruz ki taş atılacak bir şeyler bulunuyor” ifadelerini kullandı.

“Boş vaatler vermedim”

Türkiye’de parmakla gösterilen 700 oda içinde olduklarını söyleyen Tural, yeniden göreve talip olduğunu iletti. Kapısının ve gönlünün herkese açık olduğunu aktaran Tural, “Boş vaatler vermedim. Ne yapabileceksek onun sözünü verdim. Şimdi sigorta şirketi karacağız. Sigorta üç taksitle yapıyorsa biz 12 taksitle yapıyoruz. Bakın bunun sözünü veriyorum. Uygun gördüğünüz takdirde yeniden oda başkanlığına adayım. Bu görev bize verilirse dün ne yaptıysak bugün daha fazla yapacağız” dedi.

734 üyenin 556’sından ‘güvenoyu’ aldı

Genel Kurul’da sağlanan çoğunluk sonrasında 743 üye, kurulan sandıklarda oy kullanma işlemini gerçekleştirdi. Yapılan seçim sonucunda 734 oy geçerli, 9 oy ise geçersiz sayıldı. BU oylardan 556’sını alan mevcut Başkan Tural güven tazeleyerek yeniden başkan seçilirken, rakibi olan Kara ise 178 oyda kaldı. Seçimlerin resmiyet kazanmasıyla birlikte Tural’ı omuzlarına alan üyeleri, gövde gösterisi yaptı.

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Seçimi mevcut Başkan Ahmet Tural kazandı. İşte Tural’ın listesi: Asil Listesi: “Behçet Güngör, Yahya Çalışkan, Mehmet Yücedağ, Faruk Daşdöner, Zekeriya Maden, Ramazan Kahveci

Denetim Kurulu Asil Listesi: Ahmet Güven, Servet Çalar, Kemal Çalık”