Tam kapanma dönemiyle birlikte esnafa ait işyerleri kapalıyken, zincir marketlerde tekstil, kırtasiye, züccaciye, elektronik eşya gibi ürünlerin satılmasının yasaklanmasına ilişkin esnafın haklı talebi karşılık buldu.   
Zincir marketlerde tekstil, kırtasiye, züccaciye, elektronik eşya vebenzeri ürünlerin satışına izin verilmesinin haksız rekabete yol açtığının altını çizen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, “ Bu haksızlığın önüne geçilmesi adına Esnaf Odaları Birliği olarak yoğun bir mücadele verdik ve nihayetinde İçişleri Bakanlığı genelgesiyle zincir ve süper marketler dahil marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında ürün satışı yasaklandı. Genelge kapsamında marketlerde 7 Mayıs'tan itibaren temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek. Yine alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye gibi ürünler satılamayacak. Yasağa uyum konusunda zabıta ve kolluk kuvvetleri denetleme yapacak” dedi. 
BİLGİÇ VE ÖZÇELİK’E TEŞEKKÜR 
Tam kapanma sürecinde zincir marketlerin Pazar günleri kapalı olması ve temel gıda ve temizlik ürünlerinin dışında ürün satmamasını uzun zamandır dile getirdiklerini ileten Başkan Tural “Diğer taleplerimizden olan e ticarette de bu kapsamda düzenleme yapılmasını istiyoruz. Bu kapsamda esnafımızın haklı talebini duyarak bu konuda da desteğini esirgemeyen TBMM Başkanvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç ve Burdur Milletvekilimiz Bayram Özçelik’e esnaf ve sanatkarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 
SEMT PAZARLARININ CUMARTESİ 
AÇILMASI TALEBİ OLUMLU BULUNDU 

Öte yandan Birlik Başkanı Tural, TESK ve Türkiye Manavlar ve Pazarcılar Federasyonu ile yaptıkları görüşmeler neticesinde semt pazarlarını kapanma döneminde haftada hiç olmazsa bir kere açılmasına izin verilmesi yönünde olumlu sonuç aldıklarını belirterek “Bu kapsamda cumartesi günleri semt pazarlarının saat 10.00-17.00 arasında  açılabileceği bilgisi verildi. Konuyla ilgili genelge geldiğinde de detaylı bilgi verilecek. Pazarcı esnafımıza hayırlı olsun” diye konuştu.