Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, son zamanlarda artan koronavirüs vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının önemine vurgu yapan Başkan Tural, alınan tedbirlere uyulmaması halinde ek tedbirlerin de alınabileceğini hatırlattı.  
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, son dönemde artan koronavirüs vakaları sonrası açıklamada bulundu. Ülkemizi mart ayından bu yana etkisi altına alan Covid 19 pandemisinde, başlangıçta ülke olarak tedbirlerin alındığını ve sürecin çok iyi yönetildiğini anımsatan Başkan Tural, şu ifadelere yer verdi:
“Bir çok sektörde iş yerleri kapanmasına rağmen esnafımız fedakarlık göstererek, alınan tedbirlerin arkasında durdu. Belki de esnafımız daha çok kazanacakken, sağlığı her şeyin önünde tutarak evinde kaldı. Vaka artışının önüne geçmek için elinden gelen çabayı gösterdi. Hiç şüphesiz pandeminden ekonomik olarak en çok etkilenen esnaf ve sanatkarımız oldu. Fakat normalleşme süreci ile birlikte, tedbirlere uyulmaması, mesafe kuralının hiçe sayılması, maske kullanma ve hijyen kuralının gözardı edilmesi ve sanki salgın bitmiş gibi davranılması nedeniyle vaka sayılarında istemediğimiz şekilde artış yaşandı. Bu artış, toplumun tüm kesimlerinde endişeye sebebiyet vermektedir. Maalesef hastanede yatan hasta ve yoğun bakım ihtiyacı olan hasta sayısında artış sürmektedir. Kurallara uyulmaması ne yazık ki bugüne kadar gösterilen çabanın, maddi zararların, kazanımların, fedakarlıkların, alınan tedbirlerin yeniden başa sarması anlamına gelmektedir.
Oysa vaka sayılarında bu artışı düşürmek, sağlık sisteminin ve sağlık çalışanlarımızın yükünü azaltmak alacağımız çok basit önlemelere bağlı. Bireysel ve toplumsal farkındalığın yüksek olması, doğru bilgi edinilmesi ve önerilen tedbirlere tam uyum sağlanması bulaş ve ölüm riskini azaltıyor. O halde gelin maske mesafe temizlik kuralından ödün vermeyin. Yeniden sağlıklı günlere ulaşmak için lütfen tedbirlere uyun. Unutmayalım ki virüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir. Sağlıklı günlere bir an önce ulaşmak dileğiyle. Saygılarımla.”