ESKKK 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın şanlı bir destan olduğunu vurgulayarak 'Milletimizin 30 Ağustos 1922'de bağımsızlık yolunda tek yürek olarak yazdığı destan unutulmayacaktır” dedi. 

ESKKK 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, büyük zaferin 97’inci yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.  Başkan Tural, “30 Ağustos'ta yazılan destan milli birlik ve beraberliğin ispatıdır. Bu onurlu destanı yazmamıza sebep olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zaferinin 97’inci Yıldönümü kutlu olsun” dedi. 

Zafer Bayramının milli birlik ve beraberliğimizin en güzel yansıması olduğunu belirten Başkan Tural, kutlama mesajında şunları dile getirdi; “1922 yılı Ağustos ayının 26'sında başlayarak 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni bir kez daha gururla anıyoruz. Milletimiz tarih boyunca bağımsızlığı uğruna çok canlar feda etmiş, çok acı çekmiş fakat asla bu mücadeleden vazgeçmemiştir.

Bu yüzdendir ki tarihimiz milletimizin yazdığı şanlı destanlarla doludur. 30 Ağustos Zaferi ise ulusumuzun yeniden dirilişi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurularak uluslararası alanda kabul görmesinin en önemli adımıdır.

Bu vatanı korumak söz konusu olduğunda asla tereddüte düşmeyen halkımız, polisimiz, askerimiz olduğu sürece dün olduğu gibi bugün de yarın da ilelebet vatanımız sağ olacaktır. Esnaf ve Sanatkârlar camiası adına, vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkânların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı sunuyorum. Tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.”