Başkan Tutar mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Günümüzde hızla ilerleyen teknolojik yenilikler özellikle iletişim ve medya alanında kendini hissettirmektedir. İletişim ve medya mecrasının çeşitlenmesi ve etki alanının artmasına da vesile olan bu durum, aynı zamanda toplumun haber alma ihtiyacı sürecinde dünyadaki tüm sınırların ortadan kalkmasını sağlamış, insanlara yerel, ulusal, bölgesel ve küresel ölçekteki gelişmelerden anında haberdar olabilme imkânı sunarak, habere erişimi daha da kolay hale getirmiştir. Isparta basınının teknolojik yeniliklerin sektöre getirdiği bu değişimleri yakından takip ederek, çağa ayak uydurmuş olması şehrimizin geleceği adına son derece önemli.
Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.
Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış  bilgilendirilerek yönlendirilmesinin  önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.
Toplum için böylesine önemli bir görevi büyük bir fedakârlık ve özveri göstererek, mesleki ilkelerin verdiği sorumluluk bilinciyle mesleğini icra eden tüm basın mensuplarımızı saygıyla selamlıyor, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.”