Türkiye’deki her 5 elmadan 1’i ise Eğirdir Elması.  Elma hasat döneminden sonra satılanlar hariç soğuk hava depolarında muhafaza edilen sayı ise 131 Bin 320 Kg,  2021 Ocak ayında ise şu anda yaklaşık 100 bin ton Eğirdir elması soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor.  Ocak ayı itibariyle Eğirdir elmasının %30’u pazara çıktı.
Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK kısıtlamaların sürdüğü bu hafta sonunda İlçemizde faaliyet gösteren bazı Soğuk Hava Depolarını ziyaret ederek bilgiler aldı.
Başkan GÖK; ‘Şehrimiz Gölü, elması, tarihi ve doğasının yanı sıra bir çok güzellikleriyle anılan ve Türkiye’nin elma deposu olarak bilinen bir ilçesi. Üreticilerimiz yetiştirdikleri elmalarını  bin bir zahmetle elma hasat döneminde seçim işleminden sonra soğuk hava depolarında muhafaza altına alıyorlar, ağaç altına dökülen elmalar ise çuvallanarak meyve suyu fabrikalarına gönderiliyor, Eğirdir elması kokusu, rengi ve aromasıyla Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyada biliniyor, Rusya, Libya, Hindistan ve Arap ülkelerine elma sevkiyatı ise sürüyor. Ülkemizdeki  manav ve marketlerden alınan elmaların en kalitelisi Eğirdir elmasıdır.’ ifadelerini kullandı.
İlçede bulunan bazı Soğuk Hava Depoları, elma üreticileri ve çalışanları ziyaret eden Başkan Veli GÖK tüm çalışanları tebrik ederek başarılar diledi.